Makary155 Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Mam sobie grę przeglądarkową na płatnym serwerze(hostit.pl) i co jakiś czas wyskakuje biała strona z "MySQL server has gone away", nie mogę wtedy nic z bazą zrobić, w phpmyadmin napisane jest "brak baz". Co ten błąd może powodować i jak go naprawić? Dodam że po jakimś czasie wszystko wraca do normy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 14 Września 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Serwer się wyłącza. Jakieś zapytanie które go przeciąża, lub hosting do dupy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Nie wydajny skrypt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 14 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 "Zapytanie które go przeciąża" - raczej nie, co prawda jedna tabela ma 200 rekordów no ale bez przesady, wcześniej miałem na tym hostingu forum które było 3 lata bez kasowania niczego i nie wyskakiwało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Więc zostaje opcja taka ze twoj "serwer" mysql jest po prostu do kitu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 14 Września 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Co to jest 200 rekordów. Ja mam w pracy tabelę w jednym tylko projekcie 9gb gdzie jest 60 000 000 rekordów. Strona ładuje się <1s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 15 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Naprawiło sie. Prawdopodobnie przyczyną były powtarzające sie pola z auto_increment w pewnej tabeli bo po poprawieniu ich już błąd nie wyskakuje. Czy to mogło być od tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 15 Września 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Raczej nie. To powinno zwracać co najwyzej MySql error do skryptu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 15 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Naprawiło sie. Prawdopodobnie przyczyną były powtarzające sie pola z auto_increment w pewnej tabeli bo po poprawieniu ich już błąd nie wyskakuje. Czy to mogło być od tego? Nie, bo to, że pole jest auto_increment to nie ma nic do rzeczy, może chodzi Ci o primary key? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 15 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Kolumna 'id' ma auto_increment i primary key, no i pare rekordów sie powtarzało. e: znowu padło. Czyli zły trop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi