Marcin T. Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Witam Mam problem z którym borykam się już od godziny. Da się zrobić max prędkość w czasie wykonywania patha. Zrobiłem takie coś, że koń biegnie coraz szybciej w czasie patcha, ale nie wiem jak zrobić tak, że gdy jego speed wyniesie załóżmy 15 to już dalej nie przyspiesza. Da się coś takiego zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 speed = min(speed+1, 15); ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin T. Opublikowano 1 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Tak nie może być, bo to ma być w czasie wykonywania patha. Chodzi mi tylko o to, żeby w czasie wykonywania patcha wprowadzić maksymalną prędkość ( speed ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 GML path_speed = min(path_speed+1,15); ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin T. Opublikowano 1 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Dzięki, tylko jeszcze jakiego kodu, użyć na zatrzymanie? Tylko na zatrzymanie. GML if path_speed > 14 { // W tym miejscu } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 path_speed = 0; :D ? Ew. bardziej pro: GML path_speed = max(0, min(path_speed+1*!zatrzymuje-3*zatrzymuje,15)); //Kiedy tam chcesz to zatrzymac: zatrzymuje = 1; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin T. Opublikowano 1 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Ja chce zatrzymać wzrost speed, a nie kompletnie zatrzymać, obiekt, to ja umiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 GML path_speed = min(path_speed+wzrost,15);I wzrost sobie ustawiasz na jaką chcesz prędkość, aby zatrzymać na 0? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin T. Opublikowano 1 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Je nie chce zatrzymywać na 0 ja chce zrobić max speed. Po prostu zatrzymać wzrost speed, że gdy speed będzie 15 to obiekt już nie przyspiesza tylko jedzie z prędkością 15! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 if path_speed=15 { path_speed=14 } else { path_speed=+1 } tylko może trochę przeskakiwać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Przecież tak ci właśnie zrobiłem. GML path_speed = min(path_speed+1,15); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 GML path_speed = min(path_speed+1,15); ? . Uwierz mi że szybciej nie pojedzie, nawet jeśli przyspieszenie będzie 20000000000000000000000. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin T. Opublikowano 1 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 A sory, musiałem usunąć zbędny kod, jest już ok. Dziękuje za pomoc, temat zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi