Egzekutor Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Witam Jestem początkującym w języku HTML, dlatego pytanie może być dla was śmieszne łatwe...? Otóż tworzę swoją stronę i mam ustawioną rozdzielczość monitora 1680x1050 no i jest cacy, ale zastanawia mnie co będzie jeśli inny użytkownik odwiedzi moją stronę i będzie miał usta- wioną rozdzielczość np. 1024x768. Myślę, że marginesy itp. szlag trafi i strona nie będzie przejrzysta. I mam do was pytanie, czy istnieje jakiś kod na korygowanie rozdzielczości? No chyba, że ustawić stronę na środek, a po bokach tło. Nie wiem, czy to dobrze wytłuma- czyłem, ale proszę o pomoc. Pozdrawiam Egzekutor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 zależy czy w stylach strony używasz wartości stałych(10px, 54px) czy procentów E:http://www.kurshtml.boo.pl/css/staly_szablon,szablon.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zazwyczaj strony mają około 800-1100 px szerokości tak mi się wydaje, jeśli nie robisz że strona ma 100% szerokości to na pewno nie rób że ma 1680 px, bo wtedy na mniejszym ekranie nie będzie widać całej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Tak, 800 powinien mieć każdy, chociaż to i tak zawsze jest mało w praktyce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Bezpiecznie jest mieć od 750-800, raczej już 14sto calówek nikt nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Dzięki za odpowiedzi, ale pojawił się kolejny problem. Bo wiadomo, że są monitory 3:4, 16:9 i 16:10 no i jak to mam dopasować? % Tutaj nie pomogą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Jak % tu nie pomogą :D, zazwyczaj się robi albo width: 100% jak na tym forum, albo sztywny rozmiar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Przecież nikt już nie używa rozdzielczości mniejszych od 1024x768. 960px. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Nie wiem, czy coś to ma do rzeczy, ale stronkę robię na ramkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 To już lepiej w tabelkach.... ale ogólnie najlepiej na divach. No i szerokość powinna mieć wspomniane 960px, chociaż do 990 jeszcze będzie ok dla monitorów 1024x768 jak ktoś sobie super dużego paska przewijania nie ustawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Czyli nie opłaca się robić na ramkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi