TheMarcQ Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 jak wysyłać na serwer dane? (np. na http:/jajco.jp/dane.ini) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 FTP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 FTP inaczej się nie da ;) chyba że przez taki stronowy wysyłacz, ale to też swego rodzaju ftp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 wysłać plik protokołem HTTP metodą POST na skrypt PHP który zuploaduje nam go tak jak byśmy to zrobili przez stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 ale w gmakerze, bo jeśli by mi chodziło o ftp wystawiłbym temat do odpowiedniego działu E:jasne że tak się da ale bez otwerania strony w rzegladarce/oknie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 no chyba są odpowiednie dlle nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 nie wiem, daj jakiś jak masz(ale i żeby można było te dane pobierać) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 to może byś sobie poszukał? Super stronka: http://www.gmtoolbox.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 znalazłem tylko: NetRead DLL - Roach Read information from online documents. a do wysyłania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 gmtoolbox nie jest aktualizowany od półtora roku jak nie dłużej. przeszukaj dział DLLek na gmc.yoyogames.com. a od siebie dodam że Ether potrafi wysyłać plik na stronę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 gmftp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 a jak to robić przez ether? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 w ether to bedzie troche trudniej niz w gmftp (tak zakladam, bo samemu trzeba napisac żądanie do strony) więc chyba lepiej użyć gmftp ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 w gmftp widzę tylko edytowanie zawartości danych na serwerze ale nie ma odczytywania, a w etherze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 jejku...nie umiesz sobie z czymś takim poradzić?...wysyłaj za pomocą gmftp a ściągaj czymś innym...trudne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 tak bo nigdy w życiu nie używałem bibliotek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 no to może czas zacząć? poszukaj jak to robić(ja tu nie widzę żadnej filozofi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 tylko bez kłótni proszę. the marq: jak wrócę z pracy to sprawdzę jak mozna latwo wyslac plik na serwer i odpisze na ten problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 co do używania bibliotek: w każdej powinno być coś takiego jak biblioteka_init i _free. _init pewnie create bo inicjuje wszystkie funkcje a _free jak już nie będziesz używał funkcji czyli pewnie w game_end. funkcji używał jak tam trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 to może zacznijmy od początku: Zrobiłem grę multi w gm. Niestety okazało się że nie mam publicznego numeru ip i z kolegą se nie pogram, więc pomyślałem że można odpowiednie dane zamiast bezpośrednio do kolegi wysyłać najpierw na stronę z której on będzie je odczytywał i na odwrót. Jednak widać jak może to być skomplikowane i prawdopodobnie niewydajne czy można to zrobić inaczej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 hamachi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 to coś do nonsteamowego gmoda na przykład? Proszę rozwiń swoją myśl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 hamachi to popmost pomiedzy siecia lokalna a globalna, zakladajac serwer hamachi pozwalasz innym osobom na logowanie do Twojej sieci, czyli dzial to w sumie jak siec lokalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 nie działa, "połączyliśmy się" przez hamachi i spróbowaliśmy z kazdym ip jakie znależliśmy(te z hamchi, nasze wewnętrzne i te z http://twojeip.wp.pl/) i się nie udało :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 przetestujecie jakas gre sieciowa, almore chociazby. jak i ona nie zadziala to wina polaczenia, jak zadziala to wina w zaprogramowaniu polaczenia przez Was Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 albo zle napisales gre :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 gdy odpalałem grę na dwóch komputerach w LAN działała, gdy sróbowałem zagrać z kolegą 5 km stąd wszystko się walnęło rzez mój router :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Forwardnij porty gry na swoj komputer? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 znaczy się? Skieruj porty na swój komputer?jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Musisz wejść w konfigurację rutera i znaleźć: Port Forwarding, virtual server, application rules albo w ustawieniach firewalla któreś z tych opcji twój ruter na pewno posiada. W nich da się przekierowywać. W twojej grze gdzieś masz funkcję która nasłuchuje połączenia na dany port, to właśnie ten port musisz przekierować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi