Alternative Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Mój laptop zawsze włączał się bardzo szybko, ale od niedawna coś się w nim zepsuło. Gdy go włączam wszystko dobrze idzie, pojawia się napis Zapraszamy! na niebieskim tle i pokazuje się pulpit. No i trzeba straaasznie długo czekać, wciąż widać sam pulpit bez ikon ani paska na dole, aż w końcu nagle się włączy. Macie pomysł jak to naprawić? Wirusów nie mam, skanowałem avastem i AVG Anti-Virus. Zdecydowałem się nawet na desperacki czyn, żeby laptopa zostawiać w ciągu dnia na stan wstrzymania, i wtedy sobie pyknąć i od razu mam włączonego, ale wtedy coś mi się tak skojarzyło czy mi to przypadkiem kiedyś ktoś nie mówił, że to się coś może zepsuć jak za długo.. A więc: czy coś się psuje jak się często lub długo ma stan wstrzymania na laptopie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Spróbuj zmienić rozdzielczość i sprawdź czy dalej tak jest. Kiedyś miałem coś podobnego i tak jakoś to rozwiązałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikku9 Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 ile masz windowsa w laptopie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Powywalaj niepotrzebne rejestry z Autostartu ( np. za pomocą CCleanera ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Wystarczy jeden dzień używać Windę, by mieć wirusy. A Avast nie jest dobrym AV (AVG zresztą też nie). Proponuję od biedy zrobić format, spróbować przywrócić system. Co do stanu wstrzymania - nie powinno sprawiać większych problemów. (Aczkolwiek tak przypuszczam) Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Wystarczy jeden dzień używać Windę, by mieć wirusy. ten znowu z systemową propagandą. niech pozostanie już w twojej sygnie, ok? wystarczy zdrowy rozsądek i wirusów nie ma. i tak za parę dni fervi znów napisze, jak to wirusy lgną do windy poza tym, przyczyną opisanego problemu równie dobrze może być (ale nie musi) zaśmiecony system, a to może się zdarzyć przy każdym OSie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 O cholera, mi się nie zdaża zasyfić OS'a ... Aczkolwiek według jakiś tam badań, wystarczy 7 minut surfować bez AV (i zabezpieczeń) po necie, by złapać wirusa. Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Aczkolwiek według jakiś tam badań, wystarczy 7 minut surfować bez AV (i zabezpieczeń) po necie, by złapać wirusa. sądzę jednak, że Alternative w przeciwieństwie do ciebie zainstalował antywirusa na swojej windzie. już pominę "jakiś tam badań" jak to jest, że na windowe wirusy najbardziej narzekają użytkownicy linuxa? ;p ale przejdźmy do tematu, w końcu te systemy nie są złe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Przeskanuj explorera za pomocą Jotti. Jaki to w ogóle Windows? Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alternative Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 ixpe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Sprawdź Explorera Jotti'm. spróbuj też Hijackthis'em usunąć zbędne programy włączające się przy starcie. Dodatkowo może zainteresuj się Micro$hitowym MSConszit (MsConfig) Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Czemu tak buchasz nienawiścią do windy? Co ci zrobiła? Zachowaj dla siebie to, że wolisz linuxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 może skasowałeś coś w systemie i teraz system szuka tego czegoś program/plik/proces?? Może wystarczy usunąć jakiś wpis w autostarcie lub czymś takim podobnym... doctor zachowujesz się jak wyznawcy jarosławcyzmu, efekt też jest taki sam, zamiast zachęcać zniechęcasz ludzi do siebie i "twojego" systemu. Jako użytkownik bardzo ubolewam z tego powodu i pytam się: Gdzie byli rodzice?? Gdzie są adminy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easeful Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 może skasowałeś coś w systemie i teraz system szuka tego czegoś program/plik/proces?? Najprawdopodobniej. Ale weź tu szukaj igły w stogu siana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alternative Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Przeskanuj explorera za pomocą Jotti Do połowy się ładuje i staje. a nie, trza bylo poczekac dluzej nic nie wykryto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Może masz za długo wbudowany system. Niektóre są na tyle chamskie (mój tak miał), że po jakimś (długim) czasie coś się celowo psuje i cały system się idzie chędożyć. Jestem za reinstalką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alternative Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Autostart: Te podkreślone nie wiem do czego są, a nie są mi potrzebne, reszta wiem od czego jest i ma być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Przecież mogłeś na Google szybko sprawdzić co jest od czego... ctfmon od Office, Nv* od nVidii, tscupgrd.exe jest powiązany z Windows Update. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 http://www.hijackthis.de/ Wchodzisz na tą stronę, ściągasz HiJackThisa, wklejasz loga na tamtą stronę (tudzież na GMC) i dostajesz odpowiedź co i jak Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 SynTPEnh- to jest program chyba od touchpada lub myszki. tscuinstall- to bym odznaczył, ale nie wiem co to :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 http://lmgtfy.com/?q=tscuinstall Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi