Pepsi Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Mam router i jak chce włączyć internet do laptopa muszę podłączyć kabelek :P A czy da się zrobić tak żebym miał połączenie w całym domu i rodzice o tym nie wiedzieli :) Mogę wszytsko kupić tylko żebyn router stał i było podłączone do internetu ,a ja bym kupił coś i podłączył i gdzieś schował czy jakoś tak bo się na tym nie znam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikitiki. Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Skoro masz router to pewnie też masz internet bezprzewodowy w domu, a w laptopie tylko przeszukaj sieci bezprzewodowe i spróbuj się podłączyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 29 Lipca 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Router właśnie do tego służy, tak jak mówi up poszukaj sieci bezprzewodowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepsi Opublikowano 29 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 mam router AR 804u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 29 Lipca 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 To musisz kupić kolejny, a z antenką. Opcje są dwie: 1) router ADSL z WiFi - wtedy może zastąpić obecny (o ile masz dane do konfiguracji) 2) zwykły router WiFi - wtedy podłączasz go zamiast komputera do obecnego, zazwyczaj taki router ma 4 wyjścia LAN (gdzie wpinasz uprzednio podłączony komputer), oraz antenę do WiFi. Konfiguracja jest w instrukcji, podłączając do innego routera nie trzeb podawać zadnych IP, DNS itd. Pamiętaj tylko, aby po podłączeniu nowego routera stary wyłączyć i włączyć ponownie (zrestartować, ale nie pomyl tego ze zresetowaniem bo wtedy będzie kaplica), żeby załapał nowy sprzęt (bo będzie inny MAC). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepsi Opublikowano 29 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Gnysek bo ja nie wiem o niczym takim jak ADSL DNS czy takie :) Możesz napisać jakoś dokładniej co mam zrobić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 29 Lipca 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 A co tam jest nie do rozumienia? Albo kupujesz modem ADSL jak potrafisz go skonfigurować, albo zwykły (na wejście Ethernet, LAN, RJ-45 czy jak tam je zwą na opakowaniu). W routerze jest instrukcja po Polsku (musi być, tego wymaga Polskie prawo) i jak potrafisz czytać, to wszystko powinno działać. Pamiętaj o ustawieniu hasła do wi-fi, albo sąsiad będzie wtedy też mógł korzystać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepsi Opublikowano 29 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Ale potrzebuje wiedzieć czy da się zastawić stary router ? I mnie więcej co mam zrobić potem ,bo jak podłącze modem muszę schować modem aby rodzice nie widzieli :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 czemu rodzice nie mogą wiedzieć? <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 29 Lipca 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Pewnie dają mu kare na neta i urywają kabel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Nie każdy ma takie luzy w domu jak Ty Anty . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 29 Lipca 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Nie każdy ma takie luzy w domu jak Ty Anty . No niestety, nic na to nie poradzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepsi Opublikowano 29 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Bo mam mały problem z klatką piersiową i zwalają na kompa... Na laptopie bez neta nic nie zrobię :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 29 Lipca 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Bo mam mały problem z klatką piersiową i zwalają na kompa... Na laptopie bez neta nic nie zrobię :( Cycki Ci rosną? Nie, jak dostawisz kolejny router to raczej będzie go niestety widać. Chyba, że wymienisz obecny, na ADLS+WiFi, ale musisz mieć wtedy opis konfiguracji od dostawy internetu, bo inaczej samo podłączenie może nic nie dać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepsi Opublikowano 29 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Dobra olewm :) Nie wiem o co to chodzi :P zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 29 Lipca 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Zostaje jeszcze pytanie, czy stać Cię na jakikolwiek router :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepsi Opublikowano 29 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Kupić to akurat średni problem :) bardziej ,że ja nie kapuje o co chodzi :) Spróbuj napisać mi bez tych wszystkich nazw :) 1.Umiesz zrobić żeby został router podłączony do komputera? ten co teraz jest? 2.Żebym umiał się do niego podłączyć ? 3. Internet był na cały dom? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Z tego co mi się wydaje to router wysyła internet na dystans ok 100m więc nie powinno być problemu z 3 punktem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 to po ludzku: 1.kupujesz router z antenką 2.podłączasz go zamiast starego 3.w laptopie raczej powinieneś mieć wifi więc połącz się z routerem 4.voila Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepsi Opublikowano 29 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 1. Właśnie stary musi zostać ,żeby rodzice myśleli że internet jest tylko w tym pomieszczeniu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Musisz kupić nowy. Na tamtym nie zrobisz tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 29 Lipca 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 1. Właśnie stary musi zostać ,żeby rodzice myśleli że internet jest tylko w tym pomieszczeniu :) To jak stary nie ma antenki to nie będziesz miał neta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Że tak się spytam tych co pisali o kupnie drugiego routera, żeby był obok starego - nie lepiej kupić samego access pointa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepsi Opublikowano 29 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Ale czy to jest ta antenka ? i czy podłącze do router AR 804u? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1086705.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Bo mam mały problem z klatką piersiową i zwalają na kompa... Na laptopie bez neta nic nie zrobię :( Jestem ciekaw jak komputer (taki PC) może mieć wpływ na klatkę piersiową?? Już prędzej twoja postawa przy komputerze, ale to twoja wina jak już nie kompa... Ja bym radził zostawić stary jako atrapę, a neta zrobić przez nowy i ewentualnie skonfigurować kompy w domu pod nowy i oczywiście ukryć co nieco w wyświetlaniu w systemie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepsi Opublikowano 29 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Ja mam wadę wrodzoną co wychodzi z 14-16 roku :( Możesz dokładniej ten pomysł? Bo ja nie znam się na tym :/ Edit: Mniej więcej wiem o co chodzi ,ale muszę dokładniej ,bo ja tylko muszę o nim wiedzieć :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Gnysek bo ja nie wiem o niczym takim jak ADSL DNS czy takie :) Możesz napisać jakoś dokładniej co mam zrobić :) kurcze, muszę pogadać z twoimi rodzicami... żeby w ogóle Ci internet odcięli... nie dziwie im się.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepsi Opublikowano 30 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Tak paczę ,że ty napisałeś coś i tak sobie : Kur** on pewnie mi temat za spamował :( Dobra to chyba na tyle zamykam jak ktoś ma jakiś pomysł p/w! Pieter aj Pieter... ehhh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi