Moho Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 Witam Nie znam się zbytnio na tym... wiem że jest taka biblioteka Allegro do tworzenia gier 2D w języku C++... Mógłby mi ktoś powiedzieć gdzie mogę znaleźć ów bibliotekę ? Korzystam z kompilatorów Dev C++ i z MS Visual C++ 2005. O ile się orientuje to muszę mieć specjalne wersje tej biblioteki np. specjalnie pod DEV ? Byłbym wdzięczny za podanie mi linka do zassania biblioteki pod któryś z tych 2 kompilatorów. No chyba że jest po prostu pod każdy. I jeszcze interesuje mnie kurs... Pozdrawiam ! Moho... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 Tutaj masz paczuszki Allegro dla Dev-C++. A tutaj fajny manualny tutorial xD Do visuala nie wiem - nie korzystam. Od dawna się legalizuje :P btw. a chcesz komplikator?... :lol: to tak apropo pewnego posta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 10 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 Ojej a ten tutorial to musiał być po angielsku ? ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 10 Czerwca 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 Jak chcesz programować w C++ to nikt Cię nie będzie prowadził za rączkę i musisz umiećsam sobie tłumaczyć z angielskiego, bo bardzo mało jest różnych kursów obsługi tego typu bibliotek po polsku jeśli nie w ogóle. Tak samo tyczy się dedykowanych for itp. to nie to samo co GM. :) Jeśli tego nie umiesz, to naprawdę strata twojego czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 kursy allegro po polsku są tylko trzeba trochę się naszukać. ale najczęściej będą one bardzo krótkie i nie dokładne :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 10 Czerwca 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 Wiem, widziałem taki jeden, z którego mało co wynikało, dlatego i tak trzeba zdać się na siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2006 Przecierz w Dev'ie wystarczy wybrać "Update" i wybrać takową bibliotekę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 30 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2006 Dobra, wcześniej nie miałem czasu się zając tą biblioteka dzisiaj się za nią biorę. Tylko może mi ktoś powiedzieć jak ja mam "rozpakować" tą bibliotekę bo ona jest w rozszerzeniu *.devpak ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 30 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2006 Odpal to przez Packman.exe który jest w katalogu z Dev-C++ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 30 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2006 dev-c++ ma przecież mengaer devpaków i powinien otworzyć bezproblemów. edit aj, marmot nie wyprzedził :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 30 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2006 Ok zainstalowałem ją. I już ? Mogę korzystać z tej biblioteki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 30 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2006 tak :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 30 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2006 Ok pisze coś takiego: #include <allegro.h> int main(){ allegro_init(); install_keyboard(); set_gfx_mode( GFX_AUTODETECT, 640, 480, 0, 0); readkey(); return 0; } END_OF_MAIN(); A Dev mi na to że nie może uruchomić programu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 30 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2006 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 1 Lipca 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 Powinien raczej wkleić log z kompilowania, wtedy od razu wszystkiego się dowiemy zamiast jak zwykle gdybać lub wróżyć z fusów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 Instalujesz DevPaka później wchodzisz do swojego projektu klikasz menu Projekt > Dodaj do projektu . Tam wchodzisz do Głównego katalogu Dev'a w includes i wybierasz plik allegro.h . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 Zaraz dostane kopa za odswiezanie topicow ale co mi tam :P Calkiem fajny kurs allegro i w calosci po polsku: http://hardheads.ovh.org/index.php?dzial=c...&poddzial=1 Mam pytanie, wiecie gdzie znalezc taka paczke tylko ze pod visuala? P.S Oryginala of corz... Albo "ino" albo "tylko". Zdecyduj się. Patrysław Hem, wybieram tylko :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klamot Opublikowano 27 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 witam sorki ze stary temat odkopuje ale nie bylo chyba sensu nowego zakladac Wiec problem mam z linkerem ( paczka z allegro zainstalowana, plik z biblioteka dodany do projektu ) podobno trzeba cos zmienic w ustawieniach linkera, jakas linijke napisac blad wyglada tak: ktos moze powiedziec co z tym linkerem? bylbym wdzieczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 Nieznana istrukcja bodajże. Podaj cały kod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klamot Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 ok poradzilem sobie juz z problemem tu info ktore podal mi kumpel dla tych co moga miec podobny problem: masz menu project klikasz project options klikasz tam u gory parameters w okienku compiler wklejasz: -DALLEGRO_STATICLINK w okienku c++ compiler: -DALLEGRO_STATICLINK w okienkku linker:-lalleg_s -lkernel32 -luser32 -lgdi32 -lcomdlg32 -lole32 -ldinput -lddraw -ldxguid -lwinmm -ldsound to wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi