Simonell Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 jak zrobić żeey ludki mi się nie wbijaly w scianę?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 Jets taki klocek IF A POSITION COLLISION FREE, wstaw go w evencie ruchu gracza lub przeciwnika. Odległości oczywiście muszą być inne niż zero. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simonell Opublikowano 9 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 ale czego wspólrzędne mam tam wpisać?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 Tam wpisujesz jaka odległość jest minimalna od sciany. Jeśli dobrze rozumiem, chodzi ci o to że postać podczas ruchu częściowo zachacza o ściane, jeśli zrobisz ten klocek, powstanie warunek który musi być spełniony jesli ma być wykonany ruch. Jeżeli ustawisz np x10 i y10 i naciśniesz klawisz ruchu (lub coś innego odpowiadającego za ruch), ruch wykona się pod warunkiem że odległosć od przeszkody nie jest mniejsza niż 10. Mam nadzieje za rozumiesz, nie potrafie dobże tłumaczyć. <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 Snap to grid też pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simonell Opublikowano 10 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 jak tak robię to ludki sobie stoją i strzelają w moją stronę a nie chodzą wogóle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolas Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 Moze wpisujesz zle wspolzedne? Np: Jezeli postac porusza sie z szybkoscia 10 w lewo to musisz wpisac x - 10, y. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 27 Czerwca 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 owiedz, jaka jest twoja gra. Platformówka z widokiem z boku? Labiryntówka z góry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi