Moe Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Witam! Mam pytanie, jak w php zrobić taki skrypt a'la http://generator.oriet.pl/. Bardzo mi to potrzebne. Pozdro, Moe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zakładam iż nie znasz php/sql ? Bo jak byś znał to byś już to zrobił :) Bez znajomości tych języków nic nie zdziałasz a taki skrypt to podstawy heh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moe Opublikowano 30 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 A podał byś jakieś fajne "według ciebie" kursy php? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Ja, niestety, nie znam żadnych kursów PHP, ponieważ uczyłem się z książek. Jak byś był zainteresowany kupnem, to w EMPIKu są książki bardzo tanio i zawierają bardzo treściwe informacje. Co do tego skryptu, to możesz go zrobić na takiej zasadzie, że wyświetlasz formularz, wybierasz sobie styl (spamer, zboczeniec, złodziej) i do tego są np. 3 pola. Jedno pole to imię, drugie to nazwisko, a trzecie - wiek. Następnie tworzysz sobie skrypt, który przechwytuje informacje z formularza. Ten skrypt może załączać plik ze stylem. No i to w sumie ogólna zasada. W pliku stylu dajesz - zamiast konkretnych danych - zmienne przechowujące imię, nazwisko i wiek. I to wszystko. Jeżeli będziesz potrzebował jakiegoś przykładu to pisz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 2 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 A podał byś jakieś fajne "według ciebie" kursy php? http://php.net/docs.php A jak juz opanujesz w miare sam jezyk, naucz sie: http://kohanaframework.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 2 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 Każdy wie, że Kohana to jeden wielki shit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 2 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 A jak juz opanujesz w miare sam jezyk, naucz sie: http://kohanaframework.org Czemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Każdy wie, że Kohana to jeden wielki shit. Kazdy wie, ze nikt w firmie nie bedzie pisal kodu od zera. A zend to jeszcze wiekszy shit. Nie rozumiem czego chcesz od prostego class autloadera. ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 To, że jest do dupy >:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 True. Choć przyznaję, jakiś czas byłem zwolennikiem Kohany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Ostatnio miałem okazję używać (z niewiedzy) Kohany w pewnym zleceniu, porażka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Witam! Mam pytanie, jak w php zrobić taki skrypt a'la http://generator.oriet.pl/. Bardzo mi to potrzebne. Pozdro, Moe 1.zapisujesz podane nazwy do zmiennych 2.otwierasz plik w którym jest szablon 3.wpisujesz w stronę ze szablonem dane wcześniej nazwy 4.zapisujesz gotową stronę sam kod dam póżniej ;> E:bo teraz brak czasu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Ostatnio miałem okazję używać (z niewiedzy) Kohany w pewnym zleceniu, porażka. v2 czy v3? ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 v2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 5 Lipca 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 To jest jakiś szalony framework, co wersję to inne pomysły i kompletna zmiana działania, zamiast jedynie poprawek i ulepszeń, do tego o wersji v3 długo nie było nic na stronie głównej (chyba z rok) i kto się mniej interesował to nawet nie wiedział o jej istnieniu. Fakt, framework prosty, ale co to za framework, który z każdą poprawką całkowicie może zmienić Ci działanie aplikacji? Sprawdź Yii, chociaż ja nie będę wskazywał na jeden konkretny framework, bo każdy jest dobry w innej sytuacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Do Kohany, żeby była używalna trzeba było dopisać kilka własnych klas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 No zgadzam sie, ale tak czy siak przyzwyczailem sie juz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 http://mare.cba.pl/polej/juz.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 @up Najpierw się podszkol, a potem pomagaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Ale przykład dał dobry ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 @up Najpierw się podszkol, a potem pomagaj. co źle? u mnie działało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 5 Lipca 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Nie jest źle, po prostu niektórzy się uważają za specjalistów i wszechwiedzących i krytykują rozwiązanie innych, sami nie potrafiąc się podzielić. A ja uważam, że lepszy rydz niż nic, nawet, jeśli ktoś nie ma super umiejętności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 $wybor= sz1; $wynik= fopen($wybor,'r'); $wynik= str_replace('wstaw_imie',$imie,$wynik); $wynik= str_replace('wstaw_nazwisko',$nazwisko,$wynik); Nie wiem jakim prawem to działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nixsior Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Bo to nie działa! Jak wygrzebię mój generator to ci podeślę. Kiedyś też coś takiego zrobiłem :P @EDIT :D znalazłem TUTAJ DOWNLOAD Jak byś jeszcze czegoś potrzebował to PM postaram się pomóc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 No... Do tego skryptu już nie mam prawie zastrzeżeń. Poza tym, zauważ, że taki generator musi umożliwić wysyłanie linka do artykułu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi