TheMarcQ Opublikowano 15 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 wyskakuje: 16 ) $buffer = substr( $buffer, strlen( $buffer ) - 16 ); if( ( $position = strpos( $buffer, '' ) ) !== false ) { $title = substr( $title, 0, $position ); break; } } } fclose( $handle ); return $title; } var_dump( title( 'http://site.pl/' ) ); ?> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 19 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 double bo tamto już rozwiazalem i musze odswiezyc bo z wlasnej woli nikt tu nie wejdzie borbra, to teraz poprawcie mi to(czemu nie działa!?): <?php if (isset($_cookie['wyslal'])) { print 'juz oddales odpowiedz do ankiety<br/>'; } else{ if (isset($_get['tekst'])) { $plik = @fopen("dane/nazwa.txt","w"); $tekst = $_get['tekst']; fputs($plik,"$tekst"); fclose($plik); setcookie('wyslal', '$tekst', 2592000); } else { print '<form action="index.php" method="get">'; print '<input type="text" name="tekst"/>'; print '<input type="submit" value="wyślij"/>'; print '</form>'; } } ?> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 A co za error pokazuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 $_cookie, $_get Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 19 Czerwca 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 2592000 <=> Sobota, 31 Sty 1970 czyli ciasteczko jest nieważne time() + 2592000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 20 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 nie tworzy ciastka, ani nie dopisuje nic do pliku, żadnego błędu nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 22 Czerwca 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 error_reporting(E_ALL); ?? i zabierz małpę sprzed fopen, bo to powoduje brak wyswietlania błędu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 22 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 usunąłem @ i żadnego błędu nie ma :/ off: LOL, przeczytałem: i zabierz małpę sprzed furty, coś mi w kontekście nie leżało(leci to już w cytaty) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 22 Czerwca 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 Jej, to dopisz sobie jakieś echo czy coś, zeby wiedzieć, czy ten if się w ogóle wykonuje. Trochę pomyślunku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 22 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 właśnie... print... zaraz sprawdze E: przerobiłem to radykalnie i zostało: <?php if (isset($_get['tekst'])) { print 'ciacho'; } else { print '<form action="index.php" method="get">'; print '<input type="text" name="tekst"/>'; print '<input type="submit" value="wyślij"/>'; print '</form>'; } ?> i zawsze jest pole formularza, nie wyświetla się tekst "ciacho" po wpisaniu i zaakceptowaniu czegoś w formularzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 22 Czerwca 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 $_COOKIE, $_GET, $_POST, $_SERVER. Wielkość liter.... Btw. tak w ogóle, to nie wiem po co napisałeś tego posta, żeby napisać "sprawdzę" a dopiero potem edytowałeś. Nie wiem czy wiesz, ale ja do tematów które nie są oznaczone jako nieprzeczytane wcale nie zaglądam, więc ciesz się, że do tego zajrzałem. A następnym razem nie odpowiadaj zanim nie sprawdzisz, bo szansa na to, że taki post "w edicie" zauważę jest bliska zeru. <?php if (isset($_GET['tekst'])) { echo 'ciacho'; } else { echo '<form action="index.php" method="get">'; echo '<input type="text" name="tekst"/>'; echo '<input type="submit" value="wyślij"/>'; echo '</form>'; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 24 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 dzięki, dosłownie 3s wcześniej to zauważyłem XD a teraz next problem: chcę aby jeden link prowadził do wielu stron, coś w tym stylu: <a href="$link1"><a href="$link2"><a href="$link3"><a href="$link4"><a href="$link5"><a href="$link6"><a href="$link7"><a href="$link8"><a href="$link9"><a href="$link10"> wejdź!!!</a></a></a></a></a></a></a></a></a></a> prosiłbym abyście mi to poprawili tak by działało w 1 echu, ja od razu bym walną za dużo . lub " albo ' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinimod Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 ?> <a href="$link1"><a href="$link2"><a href="$link3"><a href="$link4"><a href="$link5"><a href="$link6"><a href="$link7"><a href="$link8"><a href="$link9"><a href="$link10"> wejdź!!!</a></a></a></a></a></a></a></a></a></a> <? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 25 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 co ty mi tu dałeś?! to to samo co ja napisałem tylko dodałeś znaczniki php <??> i to w złej kolejności. Na dodatek to miało być echo lub print(które wole od echa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi