baca Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 Jak pobrać nazwę czcionki funkcją ChooseFont i jak zmienić ikonkę skompilowanego pliku exe w cpp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabbcio Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 i jak zmienić ikonkę skompilowanego pliku exe w cppZależy jakiego kompilatora/środowiska używasz. W Dev'ie CTRL+P, w Visualu chyba też coś podobnego. Tak, czy siak w opcjach projektu. :P #down ;o Dawno nie siedziałem w visualu, więc mogłem się mylić :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 @Rabbcio: nie W Visualu trzeba użyć resource compiler: 1000 ICON "mojaikona.ico" Plik należy dodać do projektu z rozszerzeniem "*.rc" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Mi chodziło o zmiane ikonki w pliku wykonawczym a nie przed kompilacją. A co do ChooseFont to nikt nie wie? wiem jak pobrać fonta, ale niewiem jak pobrać jej nazwę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 winClass.hIcon = LoadIcon(hInstance, (LPCTSTR)IDC_ICON); winClass.hIconSm = LoadIcon(hInstance, (LPCTSTR)IDC_ICON); Te dwa pola powinny cię interesować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 MI CHODZI O PODMIANĘ JÓŻ ISTNIEJĄCEJ IKONKI W SKOMPILOWANYM PLIKU *.EXE!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 To w czym problem? Ban na google? http://www.google.pl/search?sourceid=chrom...con+in+exe+file Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi