JaroPL Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Tak jak w temacie mam pro wersje GM 6.1 i mam pytanie Gdzie mam wkleić ten kod? GML show_video('./plik.avi',1,0) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 w create Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 nie koniecznie :) zależy kiedy ma być odtwarzany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Supersaiyan Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 W create, ale zapomnij ustawic obiektu w roomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Można ten kod wstawić gdzie się chcę. W stepie, animation end, draw, press_key, collision itp. Tylko jak wrzuca się to do eventów, które są powtarzane ciągle, należy dać jakiś if aby odtwarzanie nie było ciągle powtarzane, np: GML if(odtworz) { show_video('./plik.avi',1,0) odtworz=false; } Tak jak napisał DobryZiom, wszystko zależy kiedy to ma być odtworzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 kiedy ma być odtworzony niech tworzy się obiekt z tym kodem w create i po problemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Jeśli na początku, daj w Evencie "Game Start" Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Ja bym dał w "room creation code" bo poco bawić się w obiekty kiedy są zbędne. No chyba że filmik nie ma się wyświetlać na początku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 to ma być taki filmik fabularny na początek gry? jak tak to zrób tak: zrób room_filmik i room_menu zrób objekt_Wyswietl_Filmik i: GML //create show_video('plik.avi',1,0) //animation end room_goto(room_menu) i tak będzie chyba najlepiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi