Ignifil Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Tworzę rts'a i potrzebne byłoby mi parę grafik których sam wykonać nie umię. Nie są to jakiej specjalnie trudne projekty, jednak pomoc by się przydała. No więc chciałbym: - chłop z widoku całkowicie od góry w niebieskich lub brązowych łachmanach z czarnymi włosami 10x21. Tym samym "stylem" co mój orkowy odpowiednik chłopa którego sam zrobiłem: - rycerz konny w srebrnej zbroi z mieczem w dłoni na białym koniu również w "stylu" reszty mojej gry o wymiarach 35x21. Poprosiłbym również o animacje biegu tego konia. - gryfi jeździec: nie jest konieczny bo wiem, że to może być trudne, ale jeśli ktoś by sie podjął to: typowy gryf z tyłu lew z przodu orzeł(najlepiej biały) rycerz na gryfie nie jest konieczny. Dobrze by było gdyby była równiez animacja trzepotania skrzydłami. Wymiary 44x34 (razem z rozpiętością skrzydeł) -koszary: tak aby nie odbiegały od tego "stylem" . Ma to być prostopadłościan o podstawie prostokątu(czy tam prostokąta) na którego krawędziach podstawy górnej(4) są wieże z czerwonym dachem, a same koszary powinny być szare. Z jednej z wież(dowolnej) ma wystawać czerwony proporzec. Powinno być również widoczne wyjście w kształcie łuku triumfalnego. Wymiary - 88x96 (cały sprite) Kto mi pomoże zostanie wymieniony w creditsach na 100% :thumbsup: ps. wszystko w formacie .gif lub .png (ale wolałbym .gif :) ) edit: poprosiłbym jeszcze zwykłego rycerza o wymiarach 10x21 wraz z podstawowymi animacjami takimi jak ruch i cięcie mieczem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Ok, zabieram się za chłopa, może od razu kilku zrobię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignifil Opublikowano 29 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Ok, zabieram się za chłopa, może od razu kilku zrobię dzięki, ja naprawdę kiepsko sobie radzę z grafiką ludzi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Ignis Ignifil Ignis, uwazaj na Ignifila :) Postaram sie popracowac nad koszarami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Muuuuczek567 wiem, napisałem mu w profilu że zboczony jest (żarty takie) :) Zrobiłem, poczekaj, zaraz wkleję. Ok, już mam: Zaraz zobaczę co można zrobić z kawalerzystą, a jak chłop nie pasuje to pisz. Zrobię kolejnego :) Heh, z konnym może to dłużej potrwać ale na razie wstawię pieszego: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Na szybkiego wykonalem koszary (na netbooku bez myszki, docen chociaz poswiecenie :) ). Nie najlepsze, ale jeszcze bede przerabial. Plik w zalaczniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 mi się podoba, ale budynek powinien być nieco wyższy porównując do rozmiarów postaci. (według mnie, nie ja ustalałem wymiary :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Nie problem. Skopiowac gore, podwyzszyc i dorysowac u dolu. E: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignifil Opublikowano 29 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 mi się podoba, ale budynek powinien być nieco wyższy porównując do rozmiarów postaci. (według mnie, nie ja ustalałem wymiary :) ) jak dla mnie bomba. Świetnie pasuje do reszty grafiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Czyli mój chłop i rycerz mogą być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Ignis, twe chlopy zaiste zacne sa. E: lol posta wyzej jeszcze nie bylo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Ignis, twe chlopy zaiste zacne sa. Zaiste, chędogo. Dobra, zabieram, się za konika (bez skojarzeń :)) Ok, mam (wiem, odchodzi od rozmiarów ale inaczej nie mogłem): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignifil Opublikowano 30 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Czyli mój chłop i rycerz mogą być? spoko są. Już są w grze :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignifil Opublikowano 30 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 ok, kumpel zrobił dla mnie gryfa, ale czy mógłby go ktoś zanimować(trzepotanie skrzydłami)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Ja spróbuję. spoko są. Już są w grze Nie miałem pewności co do konia, bo ja w ogóle nie umiem ich rysować. Ołówkiem a co dopiero w komputerze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignifil Opublikowano 30 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Ja spróbuję. Nie miałem pewności co do konia, bo ja w ogóle nie umiem ich rysować. Ołówkiem a co dopiero w komputerze :) konia trochę pozmieniałem i jest git :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Sa jeszcze jakies budynki do zrobienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignifil Opublikowano 30 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Sa jeszcze jakies budynki do zrobienia? jeśli bardzo to lubisz to możnaby jeszcze zrobic jeszcze wiele: - kopalnia złota 88x96 tu coś wymyśl bo nie mam weny co do tego :rolleyes: - czarna cytadela 90x152 ciemnoszara, prawie czarna wieża z zielonymi oknami z których wydobywa sie światło. Wrota wejściowe nie zaszkodzą :) - Stocznia 89x69 drewniana hatka z przed której wystaje łódka. - wieża strzelnicza 40x75 typowa wieża strzelnicza z rts'ów po prostu wieża z której "okienek" wystają strzały. Oczywiście czerwony daszek. - stajnia 89x65 jakaś drewniana w pewnym miejscu obok drewniana skrzyneczka czy cuś z sianem - hodowla gryfów: tu też nie mam pomysłu - i ołtarz żywiołów jakaś tam świątynia w kształcie pentagonu(nie mylić z pentagramem) jakiś posąg w środku schodki do tego ołtarza mogłyby być ozdobione niebieskim dywaniem. Na każdej krawędzi powinny być kolorowe kule. Niebieska, zielona, pomarańczowa(ognista) jasnoniebieska i jakaś ciemnofioletowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ezlur Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 To ja, przyjacielu, zrobię ci kopalnię i jeszcze cośtam jak będę miał czas. Liczę na jakiegoś konkretnego RTS'a, więc ty też nie próżnuj! :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 No, zrobilem japonska wieze (yaka-taka): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ezlur Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 To jak, kopalnia w porządku, czy jeszcze coś pocieniować? Animacje błysku złota dodać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignifil Opublikowano 30 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 To jak, kopalnia w porządku, czy jeszcze coś pocieniować? Animacje błysku złota dodać? jak chcesz to możesz se pocieniować, ale taka też dobra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ezlur Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Heh, to jak taka dobra, to się nie będę męczył. Zaraz ci to wyślę w .gmspr , bo to jest kijowa jakość. EDIT: Link do .gmspr A! Oczywiście z braku mojej bezinteresowności, liczę na miejsce w Creditsach! :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignifil Opublikowano 30 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Heh, to jak taka dobra, to się nie będę męczył. Zaraz ci to wyślę w .gmspr , bo to jest kijowa jakość. EDIT: Link do .gmspr A! Oczywiście z braku mojej bezinteresowności, liczę na miejsce w Creditsach! :] kredki masz jak w banku chłopie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 A moja wiezyczka...? :unsure: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignifil Opublikowano 30 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 A moja wiezyczka...? :unsure: piękna. Mógłbyś się postarac o cytadelę? edit: A mój ratusz? To jest ten budynek w pierwszym poście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ezlur Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 BTW, ja już mam połowę cytadeli! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignifil Opublikowano 30 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 BTW, ja już mam połowę cytadeli! Ludzie dziękuję wam! Jesteście super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ezlur Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Oj, cicho. Nie mam pomysłu na planszę do własnej gry, więc mi się nudzi. -_- :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 No, cytadela (rysowalem 45 x 76, a potem zeskalowalem, na netbooku jednak niewygodnie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi