Lollus Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Witam. Mam problem z lightboxem (skrypt do efektownego wyświetlania zdjęć) Otóż aby skrypty działały potrzeba: <body onload="MM_preloadImages(‘/images/menu_on.gif’)…;initLightbox()"> I na moim lokalnym serwerze to działało bez problemowo Ale gdy wrzuciłem stronę dla testów do internetu pojawia się w kodzie strony: <body onload="MM_preloadImages(�images/menu_on.gif��initLightbox()"> I automatycznie skrypt nie działa... Jak to naprawić? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLy Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Zmień kodowanie pliku przed wysłaniem go na serwer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 29 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 A nie da się inaczej? Np zapisać te wyrażenia, które wywalają pytajniki w postaci coś; ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLy Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Zapisać się da, ale to raczej nie będzie działać, spróbuj (bez spacji): trzykropek = & # 8230; ‘ = & # 8216; ’ = & # 8217; Jednak prościej jest np. w Notepad++ kliknąć "Konwertuj na UTF-8" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 29 Maja 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 można też używać ' zamiast tych dziwnych znaczków... Podpowiem, jest na tym samym klawiszu co " tylko bez Shifta należy wciskać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 29 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Witam. Ani znaczki cala, ani zmiana kodowania, ani próba z coś;... nie pomogły Zmieniłem więc skrypt na Lytebox, który działa bezproblemu, z tą różnicą, że wielkość obrazka powiększanego w porównaniu z lightboxem pozostawia wiele do życzenia. Obrazek jest zbyt mały. Czy można gdzieś ustawić, aby wielkość wyswietlanego obrazka była jego rzeczywistej wielkości? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLy Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 1. W lightboxie nadal były krzaki czy po prostu nie działało? U mnie po przekonwertowaniu na UTF jest w porządku ( http://bractwocienia.com/x.html ). 2. Jeśli o ten Lytebox ( http://www.dolem.com/lytebox/ ) chodzi to spróbuj zmienić autoresize na false (31 linijka, lytebox.js). Chociaż nie wiem dlaczego wielkość może być za mała skoro w demie obrazki wyświetla w oryginalnej wielkości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 29 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Dalej krzaczki. W dodatku rozwaliły mi się polskie znaki. Dzięki wielkie, ten autoresize działa :) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi