maciek220896 Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Znalazłem w internecie takie coś http://www.mfgg.net/index.php?act=resdb&am...c=1&id=1133. I moje pytanie brzmi: jak można podzielić te spites aby można było stworzyć osobe grafiki. Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabbcio Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Paint, gimp? Wbudowany edytor grafik w GMPRO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek220896 Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Paint, gimp? Wbudowany edytor grafik w GMPRO? Nie jakim programem tylko jak konkretnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Tworzysz nowy sprite i wczytujesz grafikę. Następnie klikasz Edit sprite=>File=>Create from strip. Ustawiasz parametry i masz porozdzielane na mniejsze sprity. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek220896 Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Tworzysz nowy sprite i wczytujesz grafikę. Następnie klikasz Edit sprite=>File=>Create from strip. Ustawiasz parametry i masz porozdzielane na mniejsze sprity. Zrozumiałem ale nie mogę. Wciąż się myle przy przesuwaniu o 2 lub 4 milimetry. Nie ma łatwiejszego sposobu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Nie. Ew. mozesz zrobic wlasny program, ktory bedzie rozdzielal na sprite'y. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m.talbot Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 o ile sie nie myle miałem podobny problem ze zrobinymi przeze mnie sprites... przez nieuwage zapisałem sekwencje chodu w jednym .png... troche sie pomęczyć(ja sie pomęczyć) ale udało sie to zrobić w gm edytorze... tylko nie wiem czy twój problem jest podoby... to ten download z mario? pokaż o co chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 mozna dodac guideliny w photosohpie co iles pixeli pewnie w gimpie tez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 25 Maja 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 mozna dodac guideliny w photosohpie co iles pixeli pewnie w gimpie tez I jak to się ma do dzielenia? Później wzdłuż linii se wytnie nożyczkami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 crop sie "dostawia" do tych linii i sie wycina idealnie rowno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ezlur Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Ja, jeśli używam już nie własnych spitów, to robię to w paincie. Po prostu stawiaj KROPKI w miejscu cięć. :] Mi to pomaga. Taką techniką jest zrobiony mój avatar. :] A poza tym, co ci przeszkadza jeden pixel? po prostu powiększasz resztę obrazków... Nic to wtedy nie zmienia, jeśli spritowi zrobisz przezroczyste tło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Żałośni jesteście... 13-sto latek nie poradzi sobie z wycięciem spritów w byle jakim programie? Użyj painta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Taką techniką jest zrobiony mój avatar. :] http://pixeljoint.com/pixelart/12120.htmŻe co? http://www.mfgg.net/index.php?act=resdb&am...c=1&id=1133Ogólnie z tego typu zasobami jest ten problem, że jedyne co Ci pozostaje to ręczne wycinanie klatka po klatce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ezlur Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Ok, sprostowanie: "Wydaje mi się, że tą techniką jest zrobiony mój avatar." Przecie je napisałem, że to ja go zrobiłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Przecie je napisałem, że to ja go zrobiłem...No wątpię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Ja jestem pewien :) . Ogarnij painta, zrób sobie kilka obrazków i wklejaj. Takie to trudne - poświęcić 10min ? Chyba, że ja mam ci to zrobić albo zawołaj mamę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi