LolikZabijaka Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 Cześć, może mi ktoś zrobić to zadanie z matmy ? Ja go nie zrobię, nie mam czasu nad nim myśleć, bo są inne przedmioty. Zapisz w postaci ogólnej (trójmianu kwadratowego) a) y=(x-3)do kwadratu B) y=1/2(x+4)do kwadratu+3 c) y=-2(x-1/2)do kwadratu + 3 d) y = 3 (x+2) do kwadratu - 6do kwadratu Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 Przecież to proste jest, stosujesz wzory skróconego mnożenia i skracasz. Zrobie ci 2 przykłady, reszte na tej podstawie sobie zrobisz sam y=(x-3)^2 y=x^2-6x+9 y=1/2(x+4)^2+3 y=1/2(x^2+8x+16)+3 y=1/2x^2+4x+11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 to jest mniej niż 3 minuty roboty, jak będziesz dawał innym zadanie domowe do zrobienia to nic nie będziesz umiał... Czasem trzeba przeliczyć cały zbiorek zadań... Edit 1. Makary155 on nie piszę, że tego nie umie/nie rozumie, on pisze że jest leniem i woli mieć idiotów(tu przepraszam za ewentualną obrazę użytkownika) którzy to zrobią za niego... Edit 2. LolikZabijaka jest czas na zabawę lego i jest też czas na naukę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 19 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 jeśli nie zauważyłeś cwanaiczku, ale od miesiąca nie wydałem żadnego odcinka, bo mam taki zapi**dol w szkole. Zadanie umiem zrobić, ale mam na głowie inne rzeczy, jak nie chcecie robić to nie, może znajdę chwilkę i zrobię sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 jak umiesz to rob liczenie zajmie ci tyle co przepisywanie a to jest jakis banal wgl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 jeśli nie zauważyłeś cwanaiczku, ale od miesiąca nie wydałem żadnego odcinka, bo mam taki zapi**dol w szkole. Zadanie umiem zrobić, ale mam na głowie inne rzeczy, jak nie chcecie robić to nie, może znajdę chwilkę i zrobię sam A teraz zadaj sobie drogi człowieku kim chcesz być w życiu? Dyktatorem wysługującym się innymi? Masz inne rzeczy na głowie, ahhh... tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 Od rozwiązywania zadań na które się nie miało czasu to są przerwy między lekcjami, a nie ludzie na forum. Przynajmniej ja bym nie napisał nigdy na żadnym forum "zróbcie za mnie, bo nie mam czasu/nie chce mi się". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 20 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 zadanie zrobione, a matmę mam dziś pierwszą więc nie miałbym kiedy odpisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Nie wiem może znowu jestem za stary ale ja zawsze mimo, że miałem na 8.00 to znalazłem czas nawet żeby wytłumaczyć i zrobić z kolegą razem zadanie domowe... Teraz to chyba jakiś wyścig szczurów jest :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 A raczej lenistwo i głupota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Przez 15 minut to cuda się robiło w liceum, całe przykładowe arkusze maturalne się rozwiązywało. :D Jak się chce, to się da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 24 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Ostatnio na jednej lekcji przepisałem od kumpla 4 strony pracy domowej z matmy, dzięki za rady, od dziś staram się samemu radzić se z zadaniami. A raczej lenistwo i głupota. Czy to było o mnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Nie, o mnie tylko pomyliłem tematy ... dzięki za rady od dziś staram się samemu radzić se z zadaniami Ostatnio na jednej lekcji przepisałem od kumpla 4 strony pracy domowej z matmy GJ :thumbsup: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piedro Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Nie, o mnie tylko pomyliłem tematy ... GJ :thumbsup: . Co znaczy GJ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Nie znajac znaczenia tego skrotu mowie w ciemno: Good Job A teraz sprawdz w Miejskim Slowniku Slangow, czy mam racje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Chyba GJ=Głupi Jestem Edit 1. albo może też być GJ= Gejem Jestem, dużo jest możliwości, trudno powiedzieć co autor miał na myśli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piedro Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 @ Muuuuczek567 Dziękuję, masz racje Znaczenie GJ :D GJ Dude Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Hmmmm, chyba jednak chodziło o: "Głupi Jesteś" ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Tak? :D Myslalem, ze uzyles tego jako ironii :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 No bo tak było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi