Luki102 Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 Mam pytanie. Jak zrobić żeby pozycja obiektu1 była równa pozycji obiektu(obiekt2) który go stworzył? Zakładam że mamy dużo takich samych obiektów2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 GML i = instance_create( x, y, obiekt ) i. x = x + 44 i. y = y o takie coś chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki102 Opublikowano 19 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 Tak mam ale gdy jest kilka obiektów to obiekt1 przeskakuje na inny obiekt2 nie ten co go stworzył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 GML (create object1) b=false;//zmienna przechowująca id object2, który stworzył object1</span> GML (event tworzenia object1 w object2) a=instance_create(x,y,object1);//zapamiętuje id stworzonego object1 a.b=id;//w stworzonym object1 zapisz pod b id object2 (tego co go stworzył)</span> GML (step object1) x=b.x;//śledź x y=b.y;//śledź y object2</span> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 Tak mam ale gdy jest kilka obiektów to obiekt1 przeskakuje na inny obiekt2 nie ten co go stworzył. Przecież Marek S. dobrze ci napisał. Najpierw sprawdź, potem mów ;) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi