I am Lord Opublikowano 8 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Spójrzcie co sobie przed chwilą napisałem wiem że nie przydatne ale fajny motyw :P alternatywne wyświetlanie obrazu. Taki sposób programowania w gm chyba całkowicie wyklucza jego przydatność co do szybkości tworzenia projektów. Nie wiem tylko czemu dokładnie ten sam kod nie działa w gm 6, tzn nie wyświetla okna gry i jedyny słuch po aplikacji jest w procesach (game.exe) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 8 Maja 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Faktycznie. Nieprzydatne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 8 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 jak komu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 9 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 No, to w sumie żadne odkrycie. :) Pieterowi nawet kiedyś coś takiego pisałem, coś podobnego do menu czy cu. I zobacz sobie to: https://gmclan.org/up152_12_180410_gm8_custom_input.html Wykorzystuje ten sam myk. A jeśli chcesz by okno było widoczne: GML window_set_visible( true ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 9 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 Przeoczyłem tą funkcję. No widzę że zrobiłeś tam nieskończoną pętle i odświeżanie obrazu w niej ale mi raczej chodziło o to że w ten sposób możemy zrobić własny system tworzenia obiektów bez zbędnych dodatkowych zmiennych, które gm automatycznie przydziela każdej nowej instancji. Jak np. speed, hspeed, gravity, mask_index itp. Jednak z tym chyba za dużo roboty bo jeszcze by trzeba było własne kolizje napisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 9 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 bardzo ciekawy sposób,gra bez obiektów....hmmmm...tylko poco się męczyć skoro można zrobić z obiektami,trochę bez sensu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 9 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 @ALT Ja myślę że będzie większa wydajność... Chociaż nie jestem pewien. Ale jak sie chce wydajnosć dużo to lepiej się C++ uczyć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Ja się uczę właśnie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi