I am Lord Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Nowa wersja nie ma już bugu z maską, poprawiłem składnię kodu, ulepszyłem mieszanie teraz jest jeszcze bardziej realistyczne. znajdziecie go tu: https://gmclan.org/up539_12_Advanced_alchemy_example.html dla gm8 rar z exe: https://gmclan.org/up539_4_advanced_alchemy_example.html advanced alchemy example exe[/url] Instrukcja mieszania wyświetla się po uruchomieniu więc nie będę tu jej powtarzał, za to wytłumaczę jak działa: każda potka posiada 3 typy cech: Przeźroczystość (potionTransparency), odcień (potionFeatureHUE), jasność (potionFeatureVAL) te cechy składają się na ogólny wygląd cieczy. Do typów HUE i VAL można ustalić 255 różnych statystyk mixtury np. siła, zwinność, życie, mana itd. typ przeźroczystości jest mnożnikiem wszystkich cech to oznacza że jeżeli potionTransparency będzie wynosił 0 to mixturka nic nie będzie dawać, jeżeli 100 to mixturka będzie maxymalnie wydajna. Jak mieszamy ro potka zmienia swój wygląd a statystyki zmieniają się w zależnści od coloru i przeźroczystości. Mozna uzyskać 16777215 kombinacji. W zasadzie to jest ich mniej bo statystyki są zaokrąglane. Komentarze po angielsku bo umieszam to też na yoyo i 64digit, sorry :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 na pewno ty to napisałeś? czy po prostu bardzo lubisz pisać komentarzy w języku angielskim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 7 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Zaraz będę umieszczał to na yoyo dlatego jest po angielsku, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 aha, to wiele wyjaśnia i jeszcze jedno: ja się dziwiłem , żeby nie było że nie umiem podstaw angielskiego(i nie tylko) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 aha, to wiele wyjaśnia i jeszcze jedno: ja się dziwiłem , żeby nie było że nie umiem podstaw angielskiego(i nie tylko) ja jakoś też używam angielskiego w komentarzach. poza tym, zanim zaczniesz kogoś oskarżać o plagiat, musisz mieć dowody ;o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 do diabła z tym; ale offtop; powrót do tematu: dobry przykład ale chyba trochę pospiesznie zrobiony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 7 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 właśnie zauważyłem że maska się zfailowała pewnie przez to że przed pokazaniem tego wam rozblurowałem obrazek z pustą potką i nie przetestowałem. Tak btw: całe BattleToads które robie nie ma ani jednego polskiego komentarza czy zmiennej, tam też robie wszystko po ang. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Według mnie zbędny wysiłek, ale rzeczywiście, j.polski jest mniej efektowny od angielskiego w grach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 8 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Update: poprawiona składnia jest bardziej czytelna, uprościłem też kod dodając pętle, nie ma bugu z maską i realistyczniej się miesza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi