Filar Społeczności ANtY Opublikowano 1 Maja 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Tytuł: Ponny Tales Gatunek: Platformówka Opis: No więc jest i wersja beta. Są 3 plansze. Pierwsza na rozgrzewkę, żebyście zaznajomili się ze sterowaniem. Druga już do pogrania, no i 3 mam nadzieję, że jako takie wyzwanie będzie stanowić (nie jestem najlepszy w tworzeniu plansz). Razem do zdobycia jest 790 punktów Po utracie 3 żyć zaczynamy planszę od nowa. Sterowanie: < > - chodzenie na boki /\ - skakanie \/ - przechodzenie do następnej planszy, gdy stoimy przy drzwiach Żeby zrobić double jumpa wystarczy, gdy jesteśmy w powietrzu nacisnąć jeszcze raz /\, ale, żeby drugi raz robić double jumpa nie wystarczy odbić się od wyskoczni, a trzeba stanąć na chwilkę na ziemii (trzeba złapać oddech :D ) Mam nadzieję, że nie będzie żadnych errorów, na 100% da się to przejść. Jakby co to piszcie jakie errory wam wyskoczyły. Piszcie swoje rady i opinie. Wszystkie pomysły jakie wam przyjdą do głowy. Szukam: -projektanta plansz -pomysłów jakichś ciekawych rozwiązań/przeciwników, czyli ogólnie wszystko Download: https://gmclan.org/up4495_4_PT_OpenBeta_0_3_0.html Rozmiar pliku: 12mb / po rozpakowaniu 13,1 mb wiem, że duży rozmiar, ale muzyczka i dźwięki oraz duża ilość grafik tyle zajmują :( Autorzy: Programowanie: ANtY Fabuła: ANtY Grafika: ANtY Plansze, pomysły: TU MOŻE ZNALEŚĆ SIĘ TWÓJ NICK! Muzyka: Ranazus Screeny: 1.05: 30.04: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikku9 Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 zrób wersję bez muzyki bałwanki w lato? zrób nie tylko cienie ale też odbicia światła i zmięń to: naciśnij strzałke V ja wciskam V i nic, potem się zorientowałem że trzeba strzałkę w dół :P grafika:4/5 wymyśł fabułę game play 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 1 Maja 2010 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Przykro mi ale muzyka dodaje klimatu gierce. 12mb to jeszcze nie tak dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikku9 Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 11 mb wazy moja gra z 3 muzyczkami :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Tam nie ma muzyki, lol. I tak w ogóle to jakaś platformówka na szybko - omijaj kolce i zbieraj gwiazdki, WOW. To żart, co nie anty ;) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 1 Maja 2010 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Muzyka jest, włącz głośniki. Przecież pisałem, że zwykła platformówka. Nie na szybko. To nie ostateczna wersja. Założyłem ten temat głównie po to, aby usłyszeć wasze propozycje, co dodać, co zmienić. Może mam dodać elementy rpg? Atrybuty: wzrok, długość ucha? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Nie ma muzyki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 1 Maja 2010 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 4 razy włączyłem u siebie tego exeka i zapewniam cię, że jest muzyka. Dźwięków też nie słyszysz? bałwanki przecież są na zimowej planszy :( Fabuły (ale głupio to słowo brzmi) mam już zarys, ale muszą to dopracować. Chodzi ci o światłocienie, tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 A nie, jest muzyka xd . Ściszyłem, żeby nie słyszeć tego gejowatego dźwięku na tyle, że nie słyszałem muzyki. Ale nie mogę pokonać tej wiedźmy :( . Jakieś rady ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crab Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Nie wiedziałem, że autorem muzyki z gry pt. "Mario" jest Ranazus :o -jestem na trampolinie i gdy zrobie double jump i nadal będę odbijał się na trampolinie to już nie będę mógł go zrobić drugi raz. -w 3 planszy nie widać gdzie jest ludek gdy wyrzuca nas poza plansze przez co trudno wylądować. -yyy... tylko kolce nas zabiją ######sta sprawa. -spróbuj zrobić jakieś potworki lub przeszkody, różne rozwiązania sytuacji itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 ku**,na 3 lvl wypadłem po za plansze(ale nie w góre tylko w bok)nawet restarta nie moglem wziąć,weź zrób że jak wypadniesz z planszy to dawaj reseta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Dodaj przycisk [R] - Restart i niech resetuje plansze :P, albo żeby jeszcze za to zabierało 50 p. albo coś :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 2 Maja 2010 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Nie wiedziałem, że autorem muzyki z gry pt. "Mario" jest Ranazus :o -jestem na trampolinie i gdy zrobie double jump i nadal będę odbijał się na trampolinie to już nie będę mógł go zrobić drugi raz. -w 3 planszy nie widać gdzie jest ludek gdy wyrzuca nas poza plansze przez co trudno wylądować. -yyy... tylko kolce nas zabiją ######sta sprawa. -spróbuj zrobić jakieś potworki lub przeszkody, różne rozwiązania sytuacji itd. 1Weź wpisz na yt "soundtrack mario" i zobaczysz, że to nie ta sama muzyka. 2To już zmieniłem 3pomyśle nad tym 4? 5To juz mam Dodaj przycisk [R] - Restart i niech resetuje plansze , albo żeby jeszcze za to zabierało 50 p. albo coś . Ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crab Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Muzyka jest przyspieszona oraz nie jestem pewny możliwe iż gra nią ktoś inny ale powinniście umieścić autora nut tej muzyki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 To nie ta sama muzyka, bo przyspieszona xD . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 2 Maja 2010 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 To jest od nowa nagrywane i tylko się wzorował ze słuchu, więc nie ma żadnego autora nut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crab Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Jest takie coś jak umuzykalnienie, ktoś po iluś latach szkoły muzycznej jest zagrać większość piosenek ze słuchu z dokładnie takimi samymi nutami. Jakby była sprawa o wykorzystanie muzyki to byście przegrali, szczęście, że to freeware. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Gra ma potencjał. Napewno trzeba zająć się tworzeniem plansz, bo te co pokazałeś są mniej niż średnie. Da się w to grać, a grafika jest wporządku. Chętnie poczekam na rozwinięcie tego projektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bidziu890 Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 gra jest wspaniała muzyka- 5/5 grafika- 5/5 ciekawość gry 5/5 bugi (0) 5/5 gra ma to coś ... świetna robota 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi