kamcio540 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 jak zrobić ze jak jestem w np. room_1 to robi sie akcja.a w innych roomach to nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Ja nie wiem może jest jakiś kod na sprawdzanie rooma. Jeżeli nie ma możesz zrobic tak. W jakimś obiekcie,który jest tylko w tym roomie: CREATE: GML global.tenroom=1 STEP innego obiektu: GML if global.tenroom=1 { //akcja jezeli jestesmy w tym roomie } Tam gdzie masz kod na wyjście z tego rooma: GML global.tenroom=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordis Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Kod na "sprawdzanie" room'a: GML if (room=nazwa_rooma) { //akcja... } ale można też zrobić obiekt w tym jednym room i dać mu event start_room czy coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 GML if ( room = room1 ) akcja else if ( room = room2 ) akcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi