kasmilus Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 I teraz mam kolejny problem tym razem z oknem informacyjnym otóz widziałem w niektórych grach gdzie wyskakuje okienko takie jak przy opcji show information tyle że ma ono pytanie i niżej jest yes i no albo tak i nie ale chyba te pierwsze i chciałbym wiedzieć jak to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gooman Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 if show_question('Treść Pytania')=true { Akcja jeżeli wciśnięty tak } else {akcja jeżeli wciśnięty nie} jeżeli się gdzieś pomyliłem to prosze mnie poprawić bo szczerze to nie pamiętam za bardzo tej funkcji i argumentów potrzebnych w niej :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 23 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 Dzieki już sprawdzam. EDIT tak działa ładnie i pięknie jak zrobić by wpisywało się kod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gooman Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 Jeśli chodzi Ci o to, żeby wyskoczyło okienko z miejscem na wpisanie czegoś to: text=get_string('Treść pytania','') To co wpiszesz będzie zapisane w zmiennej text. Drugi argument to domyślny wpis w miejscu na wpisanie(tzw. text boxie). Ponownie mogłem się w czymś pomylić bo nie mam jak sprawdzić tego co pisze jak coś to poszukaj tej funkcji w helpie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 25 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 No niby działa ale są takie problemy: 1Tam gdzie jest miejsce na wpisanie czegoś to tam pisze np. bbb jeśli kod miałem taki text=get_string('Treść pytania','bbb') i ja chciałbym aby tego tam niebyło 2Jak zrobić aby jak wpisze np. bbb to coś sie tam stanie a jeśli wpisze coś innego to stanie sie tam coś Mam nadzieje że dość jasno się wyraziłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 text=get_string('Treść pytania','bbb') if text='bbb' { //akcja } else { //akcja } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 25 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 No dzieki wielkie ale napis bbb pokazuje sie a te miejsce powinno być puste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 25 Maja 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 No to go wywal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 25 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Ah już wiem jak zrobić żeby niebyło tego tekstu wystarczyło zrobić tak: text=get_string('Treść pytania','') if text='bbb' { //akcja } else { //akcja } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 25 Maja 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Wiesz, już wcześniej byś znał odpowiedź gdybyś dokładniej przeanalizował kod goomana. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 25 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 No fakt ale nie przeanalizowałem tego dokładnie niestety ale oczywiście nastepnym razem przeanalizuje wszystko dokładnie co poco jest zanim sie o coś spytam. EDIT A czy da sie jakoś zmienić wygląd tego okna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi