Lollus Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Chcialem zrobić coś z funkcją include w PHP. O ile przy braniu plików z katalogu nie ma problemu, tak przy próbie pobrania np. strony http://www.wp.pl pojawiają się problemy. Co trzeba wpisać, aby pobrać z include stronę z internetu? Jeszcze mam pytanko. Jak pobrać dane z innego serwera? Np. kurs walut ze strony banku Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 include( 'http://www.wp.pl/index.html' ); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Komenda include nie służy do pobierania strony z internetu tylko do załączania kodu php do aktualnego. Najprostszy sposob pobrania tresci z internetu to funkcja file_get_contents( "adres www") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 A mi się wydaje że chciał wyświetlić czyjąś strone na swojej. Takie rzeczy to się na ramkach wczytuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 A mi się wydaje że chciał wyświetlić czyjąś strone na swojej. Takie rzeczy to się na ramkach wczytuje.A mi się wydaje, że powinieneś nauczyć się czytać ze zrozumiem, bo tam nigdzie nie napisał o żadnym wyświetlaniu tylko konkretnie o pobieraniu danych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 A mi się wydaje, że powinieneś nauczyć się czytać ze zrozumiem, bo tam nigdzie nie napisał o żadnym wyświetlaniu tylko konkretnie o pobieraniu danych. no to to wiem, ale jeśli zainkluduje sie plik php który pobiera dane i coś wyświetla na przykład przez echo to też wyświetli, nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 @Marek: Właśnie to nie działa. @Ranmus: Dzięki, działa, ale obrazki się nie wyświetlają. Jak wyświetlić to prawidłowo z obrazkami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi