Grela Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Więc tak zaproponowałem panu od informatyki, żebym napisał jakiś program na ocenę, zaproponował kalkulator, chciałem w GML, ale on powiedział, że woli w C++. Więc czy znacie tutoriale mniej więcej jak zrobić? Nie chodzi o gotowiec, chodzi o tutorial typu "krok po kroku" albo proszę przynajmniej o jakieś wskazówki. Z góry dzięki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Kalkulator? Czy ma być w konsoli czy jakieś WinApi UI? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 jak ma byc dziecinnie proste i prog nie moze byc konsolowy to powiedz mu ze zrobisz go w delphi, nie narobisz sie a czegos choc troche sie nauczysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Program MOŻE BYĆ konsolowy. Edit: i właśnie ja chcę konsolowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mipo57 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 http://www.gamedev.pl/tutorials.php?x=category&id=18 chyba w 1 albo 2 kursie jest kalkulator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Już znalazłem tutorial, ale dzięki za pomoc :D. Albo nie, proszę jeszcze o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mipo57 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 a ty chcesz takiego że Podaj liczbę 1 2 podaj liczbę 2 5 Co chcesz zrobić + wynik to 7 czy że wpisujesz 23+96 i program sam ma oddzielić liczby sprawdzić co ma zrobić i te pe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 #include <iostream> int main() { std::cout<<"Elo World!"<< std::endl; std::cout<<"Use:\n\ta - add\n\tb - subtract\n\tq - quit program"<< std::endl; // Glowne dzialanie programu char cmd = 0; int x = 0, y = 0; while( cmd != 'q' ) { std::cout<<"\nFunction:"<< std::endl; // Pobieramy zadanie std::cin>> cmd; switch( cmd ) { case 'a': std::cout<<"X Y"<< std::endl; std::cin>> x>> y; std::cout<< "R: "<< x+y<< std::endl; break; case 'b': std::cout<<"X Y"<< std::endl; std::cin>> x>> y; std::cout<< "R: "<< x-y<< std::endl; break; default: std::cout<<"Unknown function!"<< std::endl; } } return 0; } Masz już najważniejszą cześć napisaną ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Ja kiedyś z nudów napisałem swój kalkulator konsolowy do ćwiczeń. Klik. Może Ci się przyda albo coś :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi