Farkraj Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Otóż znalazłem biblie PyGame do tworzenia gier w pythonie, sam na początku zainstalowałem itp i sprawdziłem w dokumentacji jak zinicjować ale dostałem errora. Sprawdziłem potem na stronie PyGame tutorial i tam instalowali i inicjowali go tak samo więc ni wiem ocb ;/ Traceback (most recent call last): File "D:/Python26/78678678", line 1, in <module> import pygame File "D:\Python26\lib\site-packages\pygame\__init__.py", line 95, in <module> from pygame.base import * ImportError: DLL load failed: %1 is not a valid Win32 application. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Nie wiem, czy przypadkiem nie musisz sam doinstalować SDL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 co ty mówisz jakie SDL do pythona lol. A o problemie czytałem że może to być wina tego że pythona mam x64 a pygame jest x32, to tak jakby jeszcze ktoś miał podobny problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 co ty mówisz jakie SDL do pythona lol. A o problemie czytałem że może to być wina tego że pythona mam x64 a pygame jest x32, to tak jakby jeszcze ktoś miał podobny problem PyGame stworzone jest na bazie sdl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 no ale to nie ma się nic do instalacji raczej o.o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 "windows 64bit users note: use the 32bit python with this 32bit pygame." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 no to to już napisałem dla tych co mają ten problem ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 No to zainstaluj pythona32bit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 co ty mówisz jakie SDL do pythona lol.Weź mnie nie załamuj. :S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 ledwo co dowiedziałem się o pygame i postanowiłem zainstalować to skąd miałem wiedzieć że ma coś wspólnego z SDL... myślałem że np. pomyliło ci się coś z SDL'em do cpp ;) btw. pyton rox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 To było najpierw informację zweryfikować, a nie obrzucać mnie gównem z miejsca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi