Arekadiusz Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Witam wszystkich! Mam taki kod w Mouse>Left Button: GML menu = show_menu( "Otwórz skrzynię|Zamknij", 0 ); switch (menu) { case 0: room_goto_next(); break; case 1: /*kod*/; break; } Co mam wpisac w miejsce /*kod*/, aby po kliknięciu na guzik zamknij(w tym menu) zamykało to menu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 ono zamknie się samo jak wybierzesz jakąkolwiek opcję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 nie musisz wpisywać nic. byle kliknięcie myszą zamyka to menu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Ach, rzeczywiście! Ale tak przeokazji mam jeszcze jedno pytanie: Jak zrobić aby dopiero po zbliżeniu sie do jakiegoś obiektu i kliknięciu na niego wykonała się jakaś akcja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Dwa warunki: 1. Jeśli myszka jest w polu obiektu. 2. Jeśli myszka robi "klik". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Wiem to. Ale nie wiem jak zrobic, że gdy obiekt1 zbliży się do obiektu2 i wtedy się kliknie na obiekt2 to wykona się jakaś akcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 w left pressed obiektu: GML if ( point_distance( o1.x, o1.y, o2.x, o2.y ) < 30 ) { } albo GML if (distance_to_object( obiect2 ) < 30 ) { } ale wtedy mieży Ci odległość nie od x,y obiektu, ale od końca jego sprita. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Dzięki Marek.S Działa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi