kamcio540 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 jak zrobic string z poprawna i nie poprawna odpowiedzią GML get_string('blablabla',bla')</span> bla to ma byc poprawna odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikku9 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 zmienna = getstring('bla','bla') if zmienna = 'Bla' then <akcja prawidłowa odpowiedź> else <akcja nieprawidłowa odpowiedź> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamcio540 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 ale od razu mi sie pojawia poprawna odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 BO WPISAŁEŚ TEKST PODSTAWOWY JAKO BLA ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamcio540 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 kod mam tak GML zmienna = get_string('hasło:','blabla') if zmienna = 'blabla' then room_goto(room1) else room_goto(room2) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Nie rozumiesz... Jak mówi dziadek - faq: get_string(str,def) Asks the player in a dialog box for a string. str is the message. def is the default value shown. Mówiąc po polskiemu. Funckja ta pyta gracza w okienku o podanie stringa. str to wiadomość. def to pokazana wartość na początku. Ty wpisałeś w def 'blablabla', co tak naprawdę jest odpowiedzią, więc na początku masz podaną odpowiedź. Zmień to na coś innego, np. 'wpisz tutaj ślepcu *cenzura* a nie *cenzura* *cenzura', bądź nie wpisuj nic, czyli: '' . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamcio540 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 co mam wpisać zeby nie wyswietlała sie odpowiedz i zeby blabla było poprawna odpowiedzia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 GML zmienna = get_string('hasło:','wpisz') if zmienna = 'blabla' then room_goto(room1) else room_goto(room2) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamcio540 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 hehe dzieki crack :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 tex=get_string('Kupa: ','') //nic nie ma, czyli nie podpowiada jakie hasło xD tzn, nie jest napisane blabalbal if tex= 'pawiany wchodzą na ściany' { kupa_z_masłem() } Pshaw! spóźniłem się ;| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 No prościej się nie da. A nie, da się, po mongolsku. Proszę: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamcio540 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 a jak chce zrobic ze wchodzi ci do rooma i pisze string ja mam tak GML zmienna = get_string('hasło:','wpisz') if zmienna = 'blabla' then get_string('OWCA','.') and room_goto_next else get_string('źle','.') and room_goto_next Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 raczej może GML show_message('Źle kurka ma jajko!') Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamcio540 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 nie działami to: GML zmienna = get_string('hasło:','wpisz') if zmienna = 'blabla' then show_message('OWCA') and room_goto_next else show_message('Źle') and room_goto_next Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Putin Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Ty w ogóle umiesz to grupować (formatować)? GML zmienna = get_string('hasło:','wpisz') if zmienna = 'blabla' { show_message('OWCA') and room_goto_next(); else show_message('Źle') and room_goto_next(); } EDIT: Dopiero zauważyłem, że nie ma "()" na końcu <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamcio540 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 GML show_message('OWCA') and room_goto_next ta linijka jest żle xD <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Ty też nie umiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Putin Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Edytowałem post, spróbuj teraz. @up: Nie chce mi się robić tabulatora... Bo go nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamcio540 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 nadal ta linijka jest źle GML show_message('OWCA') and room_goto_next(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Putin Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Powiedz jaki błąd Ci wyskakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamcio540 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 unexpected symbol in expresssion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 nie można po prostu linijkę niżej? co do ( ) to nie byłem pewien xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Putin Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 GML zmienna = get_string('hasło:','wpisz') if zmienna = 'blabla' { show_message('OWCA') and room_goto_next(); } else show_message('Źle') and room_goto_next(); Ale się walnąłem, po prostu dawno GMa nie miałem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamcio540 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 źle nadal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Putin Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Spróbuj bez średników na końcu... Nie wiem, co jest źle, może czas kupić okulary mi? :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamcio540 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 nadal zle bez sredników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 bo do cholery jasnej nie ma czegoś takiego jak akcja and akcja trzeba poprawnie użyć tego wspaniałego urządzenia jakim są KLAMRY {} piękne GML if zmienna = 'blabla' { show_message('OWCA'); room_goto_next(); } else { show_message('Źle'); room_goto_next(); } średniki w GMie nie są konieczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamcio540 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi