FGrey Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Witam. Mam pytanie odnośnie wydajności gier. Kupiłem niedawno Mass Effect 2 którego minimalne wymagania to Core 2 Duo 1.8 GHz, 1 GB RAM, karta grafiki 256 MB (GeForce 6800 lub lepsza). Mój sprzęt to Pentium IV 3,0Ghz, GeForce 9800gt i 2GB ramu. Gra tragicznie się ścina (chodzi przez sekundę płynnie a potem kilka sekund zawias). Zdefragmentowałem dysk itp. ale dalej zużycie procesora to 100% podczas grania w ME2. Myślę że problem lezy właśnie w procku który jest najsłabszym ogniewem tego sprzętu. Wie ktos może czy da się obniżyć detale jescze bardziej niż jest to udostępnione w opcjach gry, albo w jakiś inny skuteczny sposób zyskać dodatkowe FPS'y? Może ktoś słyszał coś o planowanych patch'ach z optymalizacją gry, albo czymś w tym rodzaju? GML [/gm[gml]l] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Pisze wyraźnie że minimum to dwa rdzenie, więc na pentiumie nie pójdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FGrey Opublikowano 31 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Dobra, szczególnie że od pierwszego patcha zabrali się za robienie poprawek w działaniu gry na procesorach jednordzeniowych... ktoś jeszcze spróbuje znaleźć odpowiedź? GML Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 możesz np. kupić nowy komputer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muchaszewski Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Mi na podobnym sprzęcie chodzi. Co prawda na najniższych z niższych ale na 100 FPS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 chyba dałeś jedno 0 za dużo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muchaszewski Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Intel Pentium Dual Core E2140 1.6 Ghz Wydaje mi się że to jest 3.2 Ghz ale może być tak że samo słowo Dual wiele daje. 2GB RAM, 256MB karty graficznej. Co prawda jak patrze za daleko w "kosmos" :D to mam z 30/10 xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Dual Core mówi to że jest to 1/2 prawdziwego procesora dwurdzieniowego :) ale się kłócić nie będę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 3,0GHz jednordzeniowe to o wiele mniej od 1,6GHz dwurdzeniowego. Serio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 3,0GHz jednordzeniowe to o wiele mniej od 1,6GHz dwurdzeniowego. Serio. Dobrze gada, polejcie mu. Liczba GHz w dzisiejszych czasach to tylko chwyt marketingowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FGrey Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 No ale właśnie wydaje mi się że powinno chodzić na podobnym sprzęcie. Zresztą już ktoś coś takiego napisał. To mogę coś jeszcze zrobić? Mi na podobnym sprzęcie chodzi. Co prawda na najniższych z niższych ale na 100 FPS. GML Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 3,0GHz jednordzeniowe to o wiele mniej od 1,6GHz dwurdzeniowego. Serio. czyli że jak ja mam dual core 2 2x1.8GHz to jestem ######sty? ;o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 3,0GHz jednordzeniowe to o wiele mniej od 1,6GHz dwurdzeniowego. Serio. taktowania rdzeni się nie sumuje. a dwurdzeniowe działają szybciej, bo technologia inna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FGrey Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Hahah nie wiem co si.ę stało. Wchodzę dziś na ME2 i full FPS.... przełączyłem na maks detale i.... full FPS. :] Wiedziałem że coś po prostu było nie tak. GML Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 poco dajesz gml na końcu postu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FGrey Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Bo inaczej nie mogę pisać. GML Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 taktowania rdzeni się nie sumuje. a dwurdzeniowe działają szybciej, bo technologia inna. A czy ja napisałem, że się sumuje? Właśnie chciałem zwrócić uwagę na to, że się nie sumuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Bo inaczej nie mogę pisać. GML Use the szybka odpowiedź, Obi-wan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 A czy ja napisałem, że się sumuje? Ja się Ciebie o nic nie czepiałem, wybacz! Napisałem dopełnienie. :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Bo inaczej nie mogę pisać. GML Dzisiaj prima-aprilis! To jest żart?! Tak? GML Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Ja nie wiem GML Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 bo miałeś uruchomione zbędne programy. GML Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 GML GML GML GML GML Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 zamknij proces explorer.exe to będzie ci szybciej chodzić gra GML Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi