ZyperPL Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Czy jest możliwe tworzenie gry na komórkę za pomocą Game Makera? Słyszałem, że gm6 można konwertować na jave do odtworzenia na komputerze, a jak jest z komórkami? Idzie jakoś przykonwertować grę z Game Makera na jar w odpowiedniej rozdzielczości? Jeśli nie ma żadnego takiego konwertera, może poda mi ktoś jakiś edytor J2SE (bo to jest chyba java na komórkę) prosty w obsłudzę i podobny do Game Makera ;) Chętnie bym się pobawił i zrobił coś na moją SE K550 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.o.b Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Było coś takiego kiedyś, ale nie wiem gdzie teraz. Poszukaj na yoyogames, niestety ten programik miał wiele błędów i ciężko było znaleźć jakąś grę która bezbugowo przeszłą przez proces javowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 gjava, nie nie pomyliłem się w nazwie, gjava. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 G-Java konwertuje tylko do odtworzenia na kompie i osadzeniu na www. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZyperPL Opublikowano 24 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 A jakiś programik, którym łatwo zrobimy gierkę na fona? Jeśli nie, to pozostanie mi nauka języka Java ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 JavaME pozwoli napisać grę dla telefonów ... z Javą :) Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Ucz się Javy, dobrze ci to zrobi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZyperPL Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Hm, a jakieś poradniki ma ktoś? Google nic nie ma ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 http://osipowicz.w.interia.pl/midp/j2mewtk.htm http://www.midlety.net/site/index.html Pewnie pomoże Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Do wyboru, do koloru. Klik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Jeżeli chcesz pisać gry na komórkę to nie kożystaj z żadnych konwerterów ponieważ takie gry nie będą szybkie a w takich grach chodzi o szybkość ich działania i wielkość pliku wynikowego. Jak ja się uczyłem Javy to nie szukałem pomocy w internecie a jakoś udało mi się zrobić zaawansowaną grę (gdybym nie chciał ją sprzedać to bym zamieścił kod). Ogólnie programowanie w javie jest bardzo proste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZyperPL Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Jak niby nie korzystać z żadnych konwerterów? o.O Nie rozumiem Cie, przecież jak kod napisany w javie przerobisz na plik jar? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej-01 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Np. w Eclipse lub w NetBeans. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Mi chodziło o konwertery z innych języków np. basic na jave a kompilować to trzeba. ja kożystam z standardowejo ide udostępnionego przez sun i mi wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Nie rozumiem Cie, przecież jak kod napisany w javie przerobisz na plik jar? Brawo za inteligencje. Poczytaj & Poćwicz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi