iczigo Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Program zrobił Saito :thumbsup: Mój program konwertuje kolory na cyfry! np. draw_set_color(Tu możesz wpisać kolor, który mój progra konwertuje na cyfry) Klikając na przycisk "wybierz" otwierasz wybrany kolor jako cyfry w oknie i możesz go skopiować! Miłego korzystania! Oto link: https://gmclan.org/up6286_3_kolory.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Program zrobił Saito :thumbsup: Mój program konwertuje kolory na cyfry! ????? btw. Fajny przykład... exe? Było takie gdzieś, że zmienia kolor postaci w ten sposób, nie oceniam bo jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Wygląda, że działa sprawnie - ale czy można prosić o kod? Ja natomiast podzielę się swoim kodem (skryptem), który rozkłada liczbę na składowe, jeśli już jesteśmy w tym temacie ;). GML //argument0 - kolor var colora,colorb,colorc; colora = argument0 div 65536; colorb = (argument0 div 256) mod 256; colorc = (argument0 mod 65536) mod 256; return string(colorc)+", "+string(colorb)+", "+string(colora); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slash (Pental) Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Dla około 16 milionów kolorów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 GML return string( color_get_red( argument0 ) ) + ", " + string( color_get_green( argument0 ) ) + ", " + string( color_get_blue( argument0 ) ); ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 eee fajne :D 4? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi