bartas Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Tak sobie robie tą moją grę, mam pełno pomysłów, ale nie wiem jak się zmotywować :( . Po prostu nie chce mi się tej gry robić, nie wiem od czego zacząć. Jak wracam ze szkoły to se tak myśle że wrócę usiądę przed kompem odpale GMa i będę cały dzień robił. Wracam odpalam kompa i pupa - nic mi się nie chce. Ale jak już uruchomię GMa i zacznę robić to nie sposób mnie oderwać od pracy :) . Problem w tym że mi po prostu nie chce się zacząć. Wy macie jakieś sposoby na motywację do tworzenia swoich projektów? Jak tak to jakie, bo stworzenie tej gry jest moim celem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Najwidoczniej nie jest Twoim celem, tylko "przymusem". Jakbyś chciał, to byś robił, o! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcalian Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Nie chce Ci się ,ale jest twoim celem ? Nie rozumiem... Szukasz sposobów motywacji :) Lol... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Ja jestem leniwy (nawet bardzo) więc nie chce mi się tak poważniej myśleć (a myślenie do programowania jednak jest potrzebne), ale jak się wezmę za robienie to po prostu nie mogę przestać tak więc to nie jest jakiś przymus :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcalian Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Ja jestem leniwy (nawet bardzo) więc nie chce mi się tak poważniej myśleć (a myślenie do programowania jednak jest potrzebne) Nic Ci nie pomoże niestety ,nie jesteś stworzony do programowania:( Porąbało Cię jesteś leniwy ,więc nie chce Ci się tak poważniej myśleć? Nie rozumiem Cię za nic!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 chodzi o to że nie chce mi sie pracowac lol programowanie jest swego rodzaju pracą nawet jesli jest to przyjemnosc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Zamiast marnować mięśnie w palcach teraz pisząc te durne posty, już dawno zdążyłbyś napisać wiele linijek kodu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcalian Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Kurde ,skubany ;d Heh rozdupcyłeś mnie po prostu xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Też tak mam.... Ale ja sobie postanawiam: Robię grę! Siadam: robię grę! Hmm... jednak żadnej nie skończyłem bo już setki mi się znudziły, nie chcę ich zaczynać, tak jak ty :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Mam zuuuuupełnie tak samo i ni jak nie chce mi się zaczynać pracy, a oderwać mnie od GM'a to juz ciężko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Wystarczy powiedzieć sobie "zrobię grę" odpalić gma i wstawić pierwszy obiekt... Zanim się ockniesz to pół gry napiszesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Pisać to jedno, tworzyć grafikę to drugie, zlepić wszystko w całość to trzecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Tak sobie robie tą moją grę, mam pełno pomysłów, ale nie wiem jak się zmotywować :( . Po prostu nie chce mi się tej gry robić, nie wiem od czego zacząć. Jak wracam ze szkoły to se tak myśle że wrócę usiądę przed kompem odpale GMa i będę cały dzień robił. Wracam odpalam kompa i pupa - nic mi się nie chce. Ale jak już uruchomię GMa i zacznę robić to nie sposób mnie oderwać od pracy :) . Problem w tym że mi po prostu nie chce się zacząć. Wy macie jakieś sposoby na motywację do tworzenia swoich projektów? Jak tak to jakie, bo stworzenie tej gry jest moim celem :) najlepszą motywacja jest wtedy, gdy ktoś na to oczekuje, np parę osób w sieci, które ciągle się o to upominają :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcalian Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Lol ja tak nie mam , z niczym... jak coś chce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 ja tam nie mam żadnego sposobu 3 tygodnie temu dałem gameplay mojej gry z podpisem, że niedługo już demko szkoda, że gówno przez te 3 tygodnie zrobiłem :} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Podziel sobie projekt na mniejsze i realizuj częściowo. Najlepiej sobie rozpisz wszystko gdzies na kartce i skreślaj/dopisuj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Ja mam takiego kogoś kto stoi nade mną z pejczem i za każdym razem gdy przerywam pracę do dostaje tym pejczem... Bardzo mnie to motywuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 15 Marca 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Po prostu jak już coś się zacznie, to najwcześniej następnego dnia patrzysz na to i mówisz: k**wa, chyba zaczną coś nowego, bo to jest nieuporządkowane, brzydkie, a pomysł już mi się znudził. Tak mają zarówno artyści (Jak Japanstache), jak i zwykli twórcy. Mnie też jak to raz powiedziałem "nowa, czysta kartka napełnia ekstazą." Najlepiej rób jednodniowe projekty, lub rób je z kimś, wtedy będziesz bardziej zmotywowany. ("Nie mogę zawieść kumpli"). Ale właśnie dlatego na gmclanie od dłuższego czasu (bodaj od dema lizaka) nie wychodzi żadna gra. (nie liczę kolejnych platformówek z 2 poziomami i grafiką zrobioną przez małpę z niedowładem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 15 Marca 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Nikomu się nie chce, bo nie widzisz żadnych korzyści w tym. Najlepiej robić krótkie i nieskomplikowane projekciki. Mam ten sam problem, nic mi sie nie chce robić :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 15 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 najlepszą motywacja jest wtedy, gdy ktoś na to oczekuje, np parę osób w sieci, które ciągle się o to upominają :) Tylko że raczej nikt nie czeka, może dlatego że żadnych materiałów tak na prawdę nie dałem. Trailera zrobić nie mogę, chyba że możecie go oglądać w 10fps bo więcej na moim kompie nie da rady wycisnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi