mateusz00 Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Witam. Zacząłem się uczyć GML, lecz nie wiem bo chce zrobić aby przy naciśnięciu lewego klawisza myszy przeszło to następnego rooma Robię to tak... GML if mouse_check_button_pressed(......) { room_goto_next() } ...i nie wiem jak trzeba wpisać klawisz myszy. Proszę o odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 GML mb_left Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radio14 Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 GML mouse_check_button(mb_left) To jak klikniesz LPM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uzu13 Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Jak wejdziesz w objekt odpowiedzialny za ta czynnosc, to po lewej stronie bedziesz mial eventy i tam znajdz add event->mouse->left buttom. i w tym evencie daj kod na zmiane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 GML mouse_check_button(vk_left) To jak klikniesz LPM grupa vk, to przypisane klawisze klawiatury :P powinno być mb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 NIE MOŻNA ZAJRZEĆ DO GAME MAKER HELPA ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radio14 Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 GML mouse_check_button(vk_left) To jak klikniesz LPM grupa vk, to przypisane klawisze klawiatury powinno być mb Pomyliły mi się :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi