Lethys Opublikowano 9 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 Sciagnolem przyklad gry online i mam takie pytanie czy jest mozlwie zrobienie listy serverow , jezeli ktos tworzy gre to inny wchodzac w zakladke multiplayer ma wyswietlona liste aktualnych gier ? Przyklad . | Nazwa Gry | Gracze 1/2 | Polacz (jezeli jest miejsce :P ) | jezeli ktos wie jak to zrobic prosze o opisanie ( jestem nowy w Gm prosze o zrozumialy jezyk :P ) Z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 9 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 Można to zrobić wykorzystując GMSQL. Ktoś kiedyś zapodował kursa jak go obsługiwać. Wszystkie dane serwerów byłyby wysyłane do bazy danych i każdy komputer szukający serwera by ściągał listę serwerów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lethys Opublikowano 9 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 Można to zrobić wykorzystując GMSQL. Ktoś kiedyś zapodował kursa jak go obsługiwać. Wszystkie dane serwerów byłyby wysyłane do bazy danych i każdy komputer szukający serwera by ściągał listę serwerów. Ale mam nadzieje ze ja nie musial bym miec servera zadnego na swoim kompie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 9 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 Nie, wystarczy założyć gdziekolwiek darmową bazę MySQL. Poszukaj na forum, bo było sporo tematów o tym GMSQL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lethys Opublikowano 9 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 Ok baze danych zalozylem na FreeSQL.org , pliku *.dll potrzebnego nie mam bo nie dziala teraz glowne forum GM i co dalej mam robic :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 9 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 Poszukaj na tym forum przykładu bodajże Goomana o Sanke'u z wykorzystaniem GMSQL do wysyłania wyników na serwer. Tam masz chyba opis działania no i dołączony DLL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 9 Maja 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 A umiesz php? Wtedy byś mógł postawić bramkę na każdym serwerze z php i mysql, które nie jest dostępne na zewnątrz. przykład rm http. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gooman Opublikowano 10 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 Zgadzam się z Ranmusem - RM http jest lepszym rozwiązaniem niż mój artykuł o GMSQL ( To nie jest antyreklama własnego artykułu poprostu tak w rzeczywistości jest.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lethys Opublikowano 10 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 Niestety nie umiem zrobic tego w php ;/ Mogl by mi ktos pomoc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi