Shockah Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Tytuł: Klon Advance Wars (nazwa dopiero do wymyślenia) Gatunek: taktyczna Opis: http://en.wikipedia.org/wiki/Advance_Wars Moja gra bazuje na zasadach z Advance Wars, lecz wprowadza sporo zmian (nowa grafika (póki co - nie ma jej), pomysłowe jednostki, itd.). Grę robię na YYG Competition 05 (a więc zostanie ukończona do 30 marca, tylko multi przez neta zostanie zrobione później). Autorzy: Programowanie: ja Grafika: z Advance Wars, (Bagno) Screeny: Nowe: Stare: Wszystkie aktualnie dostępne jednostki (25 luty): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Powodzenia na konkursie :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Zapowiada się nieźle, jeszcze musiałbyś dać swoją grafikę, bo z tego co pamiętam gry robione na compo muszą być w 100% swoje. ;) Muzyka będzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 No fajno się zapowiada, zmień grafikę na własną, jakaś muzyczka i masz 5 w kieszeni ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 25 Lutego 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Piszę się na to, bo na emulatorach GBA oprócz pokemonów tylko to mnie wciągnęło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 25 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 "Grafika: z Advance Wars, (Bagno)" - Bagno coś tam powoli robi. Muzykę póki co wziąłem też z AW. A raczej to tylko MIDy odwzorowywane na MP3 z oryginału, na pewno darmowe. Więc się YYG nie przyczepi nawet jak muzyki nie zmienię. Silnik praktycznie skończony. Różne komendy jednostek, walka z bliska i dystansowa, budowanie jednostek, CO Powery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 No spoko gra, osobiście nie miałem okazji grać w oryginalnego, ale z chęcią zagram w tą gre. Jak przeczytałem grafika nie jest twoje jednakże niech Bagno zrobić coś w deseń tego stylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Wow that's so cheap. Nie rozumiem, jak można kompletny klon ze zmienioną grafiką dawać na jakikolwiek konkurs. Na DS'a masz nowszą grafikę jak i kolejne części gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Nie rozumiem, jak można kompletny klon ze zmienioną grafiką dawać na jakikolwiek konkurs.Kompletny klon? Z oryginału zostanie tylko większość zasad i ewentualnie muzyka (jeśli nie będę miał skąd wziąć inną). Na DS'a masz nowszą grafikę jak i kolejne części gry.Hmm? Chodzi ci o Days of Ruin / Dark Conflict? Bo jak o Dual Strike, to ta grafika jest z niego wzięta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Najbardziej mi do gustu przypada ta graficzka :). Życzę Ci szczęścia w konkursie :). EDIT: 800 post :D! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Najbardziej mi do gustu przypada ta graficzkaAkurat ją muszę zmienić :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi