Tofik Opublikowano 6 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 Publikuje moją super :) gre "chłopi 2" i mam nadzieję że wam się spodoba :), jak zobaczycie jakieś błędy to piszcie... Chłopi 2 : http://www.gmclan.org/up743_4_chlopi_2.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 6 Maja 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 Nie pamiętam na nazwy gry, którą się inspirowałeś (a ta z kolei była na podstawie settlers'ów) , ale parę sugestii: 1) Za dużo startowych zasobów. Wystarczy wybudować studnię i przesłać złoto aby ukończyć grę. 2) Przydałyby się jakieś animacje, np. ścinania drewna, bo na początku gry nie widać , że budowa domku przynosi jakieś efekty. 3) Budynki już wybudowane powinny być zablokowane w menu kupowania, bo ciężko potem się szuka tego czego jeszcze nie mamy. 3) Gdy zakupimy jakiś budynek, a pod menu, na planszy, był już jakiś postawiony, to otwiera się jego okienko szczegółów. 5) Bezsensowne AI wroga. ;) 6) Jak się naciśnie na menu, to nie ma powrotu do gry i jeśli nie zapisaliśmy aktualnego stanu rozgrywki, to musimy zacząć wszystko od nowa. 7) Przydała by się muzyka (tylko nie midi czy jakiś przebój z radia, żeby nuta była dopasowana klimatem do gry). To chyba by było na tyle. Oceny nie wystawiam, bo za dużo niedociągnięć psuje tą grę, a są one do wyeliminowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tofik Opublikowano 6 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 tu jest nie wiele ulepszona wersja chłopi 2: http://www.gmclan.org/up743_4_chlopi_2.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 No nawet niezła gra ale znalazłem jeszcze jeden błąd właściwie taki malutki ale zawsze błąd otóz gdy podejde tym ludkiem do studni to on zaczyna sie trząść i niemoże sie ruszyć i trzeba by go wycofać i znów włączyć do walki aby można sie nim było ruszać. EDIT No( o kurcze wszystkie wypowiedzi zaczynam od "no") i teraz już nie błąd ale właściwie dodatek przez który lepiej by się grało i właściwie wszystkie gry tego typu mają to że można samemu wybrać miejsce gdzie budynek ma stać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 Do bugów znalezionych przez Ranmusa dodam jeszcze, że powinieneś zdecydować się, czy używasz własnej grafiki, czy cudzej, bo taka mieszanka nie wygląda zbyt ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tofik Opublikowano 7 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 Wszystkie budowle są moje, ramki, ludziki, menu, a tak wogule to gra jest na wzór "osadników" bo ta gra mi się bardzo spodobała i postanowiłem ją urozmaicić :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 Wszystkie budowle są moje, ramki, ludziki, menu... Ale już na przykład trawa i drzewa nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 No( o kurcze wszystkie wypowiedzi zaczynam od "no") i teraz już nie błąd ale właściwie dodatek przez który lepiej by się grało i właściwie wszystkie gry tego typu mają to że można samemu wybrać miejsce gdzie budynek ma stać. A kojarzysz serię Heroes? :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 A czy mówimy tu o strategii turowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tofik Opublikowano 7 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 Uwielbiam Heroes !! A najbardziej heroes 2 i 3. super gra, w pewnym sensie też się odwzorowywałem na tej wspaniałej grze... Pozdowienia dla fanów Heroes... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zordon Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 Moim zdaniem gra jest ogólnie niedopracowana. A tak na marginesie, co oznaczają słowa 'zaosiedluj' i 'wycof'?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 Wycof znaczy wycof jednostke z pola walki powinieneś tofik opisać to w informaji o grze gdyby wszystkie te błędy poprawić dodać rundki i jakąś lepszą fabułe no i lepsze AI wroga to mógłbyś to zacząć sprzedawać ale narazie to nikt nie kupi gry z tyloma błędami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tofik Opublikowano 7 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 Obecnie jestem troche zajęty, ale jak znajdę czas to wezmę się za poprawianie błędów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 A tak na marginesie, co oznaczają słowa 'zaosiedluj' i 'wycof'?? Wycof znaczy wycof jednostke z pola walki... Kasmilus, ty udajesz, czy naprawdę nie wiesz, że się mówi "wycofaj"? :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 A co to za różnica?? bo ja nie widze wq tym właściwie żadnej różnicy ja zawsze mówie wycof. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 "Wycof" jest nie poprawne językowo. Powinno się mówić "wycofaj" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 No to będe pisał na tym forum z błędami językowymi. To nie zdziw się, jeśli dostaniesz ostrzeżenie. :] Masz do dyspozycji Worda, pwn.pl i kupę innych rzeczy, więc dbanie o pisownię nie jest specjalnie trudne. Patrysław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychol Opublikowano 26 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 gra w porzo :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maenardil Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 Drogi Tofiku, Przyznam, że piszę, bo się zdenerwowałem. Znalazłem kilka irytujących bugów. a) Kupiłem sobie więcej chłopów, miałem ich 200. A potem kliknięcie na "uzdrowienie" w kościele z powrotem mi ich liczbę ustawiło do 200 b) jak się kliknie na kupowanie w zbrojowni i jest się w trybie walki, to się kupuje za dużo c) po co w kościele jest "odnów manę"? Mana ma w ogóle jakieś zastosowanie? d) można drugi raz kupić to, co się już kupiło, a efektów nie widzę dodatkowych tego powtórnego zakupu Nie bugi, ale rzeczy, które zmniejszyły grywalność: a) niemożliwe jest wygranie czegokolwiek w arenie, poza tym mnie ciągle atakują jak jestem w trakcie zestrzeliwania tarcz b) nie lubie ciągle klikać - nie można przytrzymać, żeby sam strzelał? Sprzedawanie większej ilości zasobów to mordęga c) domagam się, żeby wieża magów robiła, to co nazwa sugeruje - żądam zaklęć! (^_~) Podoba mi się, że gra łaczy elementy "strategiczne" i zręcznościowe, ale moim zdaniem należałoby poprawić kilka rzeczy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tofik Opublikowano 30 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 Ta gra jest nie dokończona i nie wiem czy ją będe dokańczał bo to troche roboty jest... a jak już to bym zrobił chłopów 3d... Ta gra jest nie dokończona i nie wiem czy ją będe dokańczał bo to troche roboty jest... a jak już to bym zrobił chłopów 3d... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi