lvla2y Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Witam , mam mały problem otóż zrobiłem sobie menu ( chodzi mi o menu w trakcie gry ) jak nacisnę klawisz ESC menu oczywiście się pokazuje jest OK , i nie wiem jako zrobić przycisk "powrót", chodzi mi o taki , dzięki któremu powrócimy dokładnie w to samo miejsce w którym staliśmy po wciśnięciu klawisza ESC . Za pomoc z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordis Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Jest jakiś sposób na to ale zapomniałem xD Może zrób menu w tym samym room'ie a tam zrobisz "wyjdz do menu gółwnego" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudy Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Też miałem podobny problem. Zrobiłem zmienną global.game_play. Jeśli jest 1, u wszystkich obiektów gry wykonuje się normalnie akcja, jeśli 0, to nic nie robią (w międzyczasie zapisywane szybkości do zmiennej pomocniczej i takie tam). Zmienna przechodziła na 0 przy tworzeniu obiektu menu, a na 1, gdy się z niej wychodziło. Nie wiem, czy to najlepszy z możliwych sposobów, ale mój :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mipo57 Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 jeśli twoje levele nie są zbyt duże to możesz zrobić sposobem save/load ale jeśli są większe to to za długo trwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 można użyć dezaktywacji obiektów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 albo gdy wciskasz esc zapisuje grę przechodzi do roomu z menu i kiedy wciśniesz powrót wczytuje grę proste nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Zaznacz w roomie gry "persistent". Potem możesz do woli wchodzić do innych roomów - ten się nie zmieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 ale gra bedzie sie toczyć; instance_deactivate_all() wyłączy spritesy ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 No to możesz je rysować innym obiektem, który nie będzie dezaktywowany, bo będzie tylko rysował ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lvla2y Opublikowano 16 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Temat można uznać za zakończony , za pomoc oczywiście dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi