Kargul Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Witam! Otóż znowu mam problem z wievami... Otóż Wiev polega na tym że przesuwa się ekran. I moja postać np. obraca się w prawo gdy idę w prawo. A ja chciałbym żeby to ekran się obracał, np. jak w WoWie. Wiev także, przesuwa się ekran ale postać ma tylko animację i patrzy na północ a gdy klikam strzałkę w prawo to ekran obraca się w prawo. Jak to zrobić? Liczę na pomoc, pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 GML view_angle[0] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 12 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 GMLview_angle[0] Słucham? :P Nie wiem co to jest i jak tego użyć ... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Ta zmienna przechowuje kąt viewa. GML view_angle[0]+=10; //to obróci np viewa nr 0 o 10 stopni w lewo.</span> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 12 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Ta zmienna przechowuje kąt viewa. GMLview_angle[0]+=10; //to obróci np viewa nr 0 o 10 stopni w lewo. A w prawo to będzie view_angle[0]-=10; ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boom Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Dżyzysie... jeśli chcesz obrócić tak jak bohatea to dajesz view_angle[0] = direction w stepie bohatera i jest gites majonezik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 GML view_angle[0] = -direction Wydaje mi się, że musi się w przeciwną stronę view obracać, żeby gracz zawsze prosto patrzał. Ale sprawdź po prostu. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Ta, w przeciwną. Obracanie chcesz myszką czy klawiaturą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Prosze, kiedyś się bawiłem, chciałem dać na GMClan, ale dostałem bana za niby plagiat, więc już wole nic nie dawać -.- LINK @EDIT: I niech mi nikt nie mówi że to nie moje!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 12 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Prosze, kiedyś się bawiłem, chciałem dać na GMClan, ale dostałem bana za niby plagiat, więc już wole nic nie dawać -.- LINK @EDIT: I niech mi nikt nie mówi że to nie moje!! File is corrupted. Innymi słowy nie można odczytać... Dawidds: Klawiaturą, tak jak w Wowie gdy skręcasz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Mi odpala, masz GM8? Może dlatego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 No coś się uwzięliście z tym gm8... (Każdy go używa przez co ci z gm7 mają problem ;<) GML view_xview[0]=x-800/2 view_yview[0]=y-600/2 view_angle[0]=-image_angle+90 image_angle+=( (view_wport[0]/2 ) -window_mouse_get_x())*0.1 window_mouse_set( (view_wport[0]/2 ) ,0) } Może to pomoże ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 W downloadzie jest przykład tego, nazywa się "view angle move" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 12 Lutego 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 No coś się uwzięliście z tym gm8... (Każdy go używa przez co ci z gm7 mają problem ;<) Jeśli każdy używa gm8, to kto używa gm7, żeby mieć problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi