Plamka Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Tytuł: Przygody Enia Gatunek: Top-down; labirynt Opis: Gra zaczyna się od tego że Eniek wchodzi do Jaskini Zła gdzie chce zabić strasznego potwora który zjada małe kózki z pola. Zadaniem Eńka jest przedostanie się przez labirynt na drugą stronę jaskini. Czy pomożesz Eniowi zabić mrocznego potwora? Download: - kliknij Rozmiar pliku: 2 367 488 Bajtów Autorzy: Programowanie: Plamka Fabuła: Plamka Grafika: Plamka Muzyka: nie ma. a jeśli jest to Plamka. Screeny: Informacje Dodatkowe: Potwora nie ma ponieważ to demo. Jestem dopiero newbie, to moja pierwsza gra, siedzę w GM od wczoraj. Nie oceniajcie zbyt surowo :P Za jakiś czas wyjdzie pełna wersja, lecz tylko jeśli ta wam się spodoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 5 Lutego 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Przechodziłem po tych niszczących się klockach, raz się niszczyły, raz nie, ale moją przygodę zakończyło wpadnięcie w ten rozsypany piasek symbolizujący kolce. Popracuj nad tym jeszcze z rok, może coś z tego będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 A ja poczekam aż potwór się zjawi, dopiero wtedy wyruszę do jaskini. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ch3matic Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Jak pierwsza to od razu musisz dawac tutaj? Weź się ogarnij. Spędź kilka dni na robieniu gry i wtedy pokazuj. Ja nie wrzucałem pierwszego catch the clowna ani 10 innych dupnych gierek (no dobra, zrobiłem tylko ctc przed tankami, ale to bez znaczenia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plamka Opublikowano 5 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Jak by co to taki piaseczek to pułapka żeby się potem nie czepiac ;p lecz... dajcie ocene! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 A więc tak. Levele są nudne, proste i nieciekawe. Prócz tajemniczego białego proszku (gwoździ? robaków?) nie ma żadnych przeszkód. Grafika ładna nie jest. Jest to demo, ale nie pokazuje nic ciekawego ani nowego i sądzę, że ten potwór też by za dużo nie zmienił. To że jesteś nowy nie oznacza, że masz jakieś specjalne traktowanie :D gra to gra. Najpierw sam sobie zadaj pytanie, czy spodoba się innym, a później wstawiaj. Większość pierwszych gier lepiej zachować dla siebie jako nauka. Tak więc podsumowując pełnej wersji tej gry nie chciałbym, ale za to wolałbym, żebyś poćwiczył i zrobił coś ambitniejszego ;) EDIT: A się rozpisałem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plamka Opublikowano 5 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Oj to tylko demo potem poprawi się to i owo zamiast kulki będą ludzie i trudniejsze levele.Dlatego wlepiłem demo żeby zobaczyc czy się podoba bo jak nie to poco robic pełną wersje która bedzie ciekawsza, trudniejsza ambitniejsza itp. No po co? P.S.:Oceńcie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Tyle, że demo ma zachęcać do gry, a jedyne co napisałeś to to, że pojawi się potwór, co bardzo interesujące nie jest. Tego dema nawet nie ma co oceniać, już pisałem, że takie prace lepiej zachować dla siebie (tak! nawet takie, które później się "ulepszy"). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plamka Opublikowano 5 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 No tak wiem ale już robiłem sobie jakieś łatwe rzeczy coś co jest tak proste że w 3 minuty się robi a teraz zrobiłem to.Jak sie nie podoba to nie graj nie oceniaj i tyle niektórzy czekają na to aż będzie ta pełna wersja. A jeżeli chodzi o pełną wersie nie dodam tylko potwora dodam więcej pułapek większą mapę więcej lvl trochę logiki też dam i będzie ładna gra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 5 Lutego 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 niektórzy czekają na to aż będzie ta pełna wersja. Opinia rodziców się nie liczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 niektórzy czekają na to aż będzie ta pełna wersja. Szczerze w to wątpię. Pierwsze gry zazwyczaj więcej jak 2 nie dostają ostatnimi czasy. I tak gra reprezentuje sobą bardzo mało więc wybacz ale nie będę jednym z tych co czekają na pełną wersję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plamka Opublikowano 5 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Japanstache czeka aż będzie pełna wersja dopiero zacznie przechodzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Japanstache czeka aż będzie pełna wersja dopiero zacznie przechodzić I teraz nie wiem czy twój post to ironia czy nie... Jeśli nie to leżę i kwiczę. :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 5 Lutego 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Little hint: {Japan to stary jajcarz, gnojący młodych, zdolnych artystów.} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Kiedy ja naprawdę czekam, bo gra ma potencjał. I tak, wystawiłem tej grze 5 jako kredyt zaufania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plamka Opublikowano 5 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Kurde ja chce żebyście oceniali i powiedzieli czy się wam podoba nie chcę słuchać waszej wypowiedzi nie związanej z tematem ;/ Japanstache, to sie ciebie nie tyczy, takie wypowiedzi lubie. nie wiem kiedy, ale wkrótce doczekasz się upragnionej gry. Może to potrwac, pocwicze abyś nie tylko ty się w eniu zakochał ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Ludzie, ogarnijcie się. Gnoicie młodych zdolnych twórców gier. On się dopiero uczy. Jak na początkującego to jest cudo! Grafika jest całkiem ujmująca. Pewnie sami byście nic lepszego nie zrobili i jesteście zazdrośni! :/ Plamka, czekam czym jeszcze nas zadziwisz : D Nie mogę się doczekać pełnej wersji i ósmej części : ) Już myślę nad layoutem pierwszej polskiej fanowskiej strony tej gry :P Moja ocena to ([3^(0,6)]/2) na 5 : D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Gra jako taka, czekam na pełną wersje! grafika nie jest taka zła, lecz potrzebuje poprawek. mi się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Ty chyba nie wiesz co to demo otóż to skrót od demonstracji, szczerz takiego działu nie powinno być, bo demo robi się przeważnie po skończeniu gry by zachęcić do jej kupna, a wszystkie wcześniejsze rzeczy o tzw zapowiedzi(gdzie i ten temat tak naprawdę powinien trafić), a ten dział raczej powinien być nazwany, czymś w rodzaju porzucone projekty, ale to już taka moja dygresja co do gry, chciałeś byśmy ją ocenili, ja ją chętnie ocenie, ale pod względem zapowiedzi a nie dema (tak będzie bardziej fer dla ciebie) gra jak narazie jest słaba ale popracuj nad: - grafiką (było już wspomniane) - dodaj ciekawe pułapki i zagadki (było już wspomniane) - dodaj dźwięki + muzykę to gra może wyjść całkiem ciekawa podsumowywać oceniam ją teraz na naciągane 3 popracuj nad nią to może i nawet być 6 no to tyle z mojej strony życzę powodzenia w dalszej pracy nad grą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 5 Lutego 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Mam czas, więc jak zwykle zrobię łapankę: - Zaczyna się gra. Z głośników dobiega bieluteńka cisza. Po dłuższym przyglądaniu się zauważam czarne (na ciemnozielonym pstrokatym tle), niewyraźne i napisane różnymi czcionkami pozycje w menu. - Gra się zaczyna. Cisza nadal. Próbuję wejść w rozsypaną mąkę czy też kokainę, lecz wtedy moja łysiejąca kulka ni stąd, ni zowąd pokrywa się keczupem. Morał: narkotyki są be. Na szczęście kokaina rozstawiona jest bez większego sensu (np. w narożniku, do którego gracz i tak nie wejdzie, bo nie ma po co - albo blokujące korytarz, obok którego biegnie bliźniaczy, pusty korytarz). - Ogólnie cały rozkład poziomów upstrzony jest kwiatkami w rodzaju ślepych uliczek bez żadnej zawartości. Inna rzecz, że w wyniku kiepskiego wykrywania kolizji wejście w te wąziutkie przejścia byłoby niemal niemożliwe. - Problem pojawia się na końcu poziomu. Musimy bowiem wejść w wymienione wąziutkie przejście, aby przejść obok kokainy i dosięgnąć wyjścia. Niestety, jak już wspomniałem, manewrowość kulki jest zerowa. Aby nie umrzeć, trzeba poruszać kulką z dokładnością - dosłownie! - co do piksela! - Na drugim poziomie: znów kokaina bez sensu rozsypana w miejscach, do których gracz nie będzie wchodził. Po niezliczonych próbach udaje mi się rozwalić enterem ściankę (gra ma problem z wykryciem kolizji kulki z rozwalalną ścianą) i dojść do exitu. - Na trzecim poziomie efekt zaskoczenia: zmienione tło. Jak zwykle design bez sensu. - Eee, nudne to demo, nawet nie miałem sobie z czego porobić jaj :( i nieśmieszna łapanka wyszła. Moje rady: - popracuj nad grafiką - popraw poruszanie się gracza, bo trudno wchodzić w korytarze, omijać pułapki czy rozwalać ściany - dodaj muzykę (nierujnującą uszu) - popraw design poziomów (np. nie wstawiaj białego proszku w miejsca, gdzie gracz i tak na pewno nie wejdzie) - może zmień tytuł na ciekawszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 lol. fajna łąpanka. zawsze dojedziesz :P oj, na pewno popracuje ;p już mu klepiecie cały dzień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plamka Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Spokojnie pełna wersja będzie lepsza wszystko będzie poprawione. Dodam sobie do serca to co mi powiedzieliście i spróbuje to poprawic. Nie wiem kiedy zrobię pełną wersje bo nie jestem pewien czy dam rade wole się jeszcze poduczyć to dopiero zacznę produkcje pełnej wersji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Backspace Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Dam ci radę: Jak się Szanowny Pan Eniek (:D) zatrzyma, to zrób żeby ten normalny początkowy sprite zamienił się z tamtym. Mniej więcej coś takiego (na klockach): Press up= Start moving in a direction (do góry)/ change sprite to xxxxx* *ten sprite jak idzie do góry Relase up= Start moving in a direction (stop)/ change sprite to 111111* *Sprite początkowy Mam nadzieję, że pomogłem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plamka Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Dziękuje za rade.Lecz jak Eniek się zatrzymuje to w jakąś stronę patrzy więc jest dobrze ustawione np: zatrzyma się jak idzie w lewo więc patrzy w lewo no nie ;] ale postaram się to zmienić dziękuje za poradę ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Backspace Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Dziękuje za rade.Lecz jak Eniek się zatrzymuje to w jakąś stronę patrzy więc jest dobrze ustawione np: zatrzyma się jak idzie w lewo więc patrzy w lewo no nie ;] ale postaram się to zmienić dziękuje za poradę ;p Nie ma problemu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plamka Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Dziękuje za ocenienie gry wszystkie uwagi dotyczące demo postaram się poprawić. Pełna wersja nie wiem kiedy wyjdzie bo na razie zajmuje się czymś innym. Jeżeli ktoś jeszcze widzi jakieś błędy w grze które nie zostały wymienione przez innych użytkowników to proszę napisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Hmm...grafika do wymiany, szczególnie bohatera, nawet fajnie się gra, ale ciut dynamiki bohaterowi przydało by się nadać. Zauważyłem, że niektóre fioletowe klocki są niestarannie poukładane obok siebie(np. nachodzą na siebie). Gameplay: 3.5/5 jak mówiłem trochę dynamiki Grafika: 2/5 Muzyka: hmm nie ma :( Ogólnie: 3.5+2=5,5/2=2,75 Ale dostaniesz trzy gwiazdki :thumbsup: i wierzę, że ta gra będzie lepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 To samo co wyżej. Dodam jeszcze, że trzeba ten nieszczęsny enter zamienić na co innego oraz zrobić coś z tym blokowaniem Enia na ścianach. Niestety 2/5 - za dużo do poprawki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 te 'blokowiska' chyba były specjalnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Dlaczego nie możecie wymyślać ciekawych, interesujących nazw gier ( swego czasu był poradnik jak robić dobrego RPG, gdzie podstawą była nazwa). Za gre daje 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi