LionX Dagger Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Tytuł: 3D pixel Gatunek: Program Opis: hmm nie udana i nie wygodna kamera do mojego edytora z której zrezygnowałem ale zrobiłem z niej program do rysowaniu pixel po pixlu w 3D (czyli tak naprawdę nie pixel tylko po prosty blok 3D) wątpię by komuś się przydał ale kto wie :P jedyny bug to to ze białego koloru mi nie zapisuje nie wiem czemu zamiast niego mam czarny, może jest ich więcej ale nie znalazłem :P Download: https://gmclan.org/uploader/634/3D_pixel.rar Rozmiar pliku: 1 MB Autorzy: Programowanie: ja + skrypt Harrrry'ego Grafika:ja Screeny: mario :P Download mario: https://gmclan.org/uploader/634/mario.rar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.o.b Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Bardzo fajne, mi się podoba 5/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Heh, gra typu minecraft :) Zrób z tego takie coś że chodzisz ludkiem i to właśnie nim budujesz, mozesz latać itp. A tak to tylko minecraft bez ludka, wody, lawy, nieba, roślin, gąbkach(wsysających wodę) itp. Ale masz to 5/5 bo mi sie podoba ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Całkiem, całkiem xD Daje 5/5, bardzo łatwo się go używa :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej-01 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 chwilę pograłem i jest to bardzo dobra gra :) oczywiście 5/5. btw. mógł wyjść z tego niezły mmorg ala minecraft :P edit: dodaj zapis do .obj i będzie bardzo użyteczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 chwilę pograłem i jest to bardzo dobra gra :) oczywiście 5/5. btw. mógł wyjść z tego niezły mmorg ala minecraft :P edit: dodaj zapis do .obj i będzie bardzo użyteczne Plik *.sav jest kompatybilny z gm wystarczy : A. przekopiować sekwencji load albo B. po prostu odtworzyć plik *.sav w notatniku i zawartość wrzucić do create ale wymagany jest obiekt o nazwie obj_block oraz zmienne x,y,z jak i w draw to co chcesz by rysował np. d3d_draw_block o współrzędnych : tu te zmienne x,y,z. Miłej zabawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slash (Pental) Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Chyba źle zrozumiałeś :P . Albo ja. Chodzi o zapis do formatu .obj a nie do obiektu (skrót od object - obj). Ale to chyba niewykonalne, bo pewnie nawet taki dll nie istnieje :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Chyba źle zrozumiałeś :P . Albo ja. Chodzi o zapis do formatu .obj a nie do obiektu (skrót od object - obj). Ale to chyba niewykonalne, bo pewnie nawet taki dll nie istnieje :P . Raczej ty źle zrozumiałeś ale moja wina zapomniałem dodać "nie ale" na początku poprzedniego postu :) chodziło mi oto że można to użyć w gm jako model (nie za optymalny sposób ) albom jako bazę od zrobienia własnego edytora jako że jest open source Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej-01 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 dopiero teraz zauważyłem :P można wklepać w pliku .sav np. show_message() a to się uruchomi :P rób lepiej tak: x,y,z,color a na początku pliku ile jest tych instrukcji . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 2 pomysły: 1. Dodaj kanał alpha; 2. Dodaj wczytywanie obiektu ze sprite'a, np. wczytujesz sprite'a Mario i rysuje takiego Mario jak w pierwszym poście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej-01 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 to 2 to tylko pętla for, pobieranie koloru piksela z obrazka i zmiana koloru klocka na tego z obrazka i tworzenie klocka =D lionx dagger zrob to =D i to co pisalem w poscie wyzej :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Niestety nie mam czasu bardziej go rozwijać, dlatego między innymi wylądował w tym dziale ale jeśli chcecie go rozwijać to prósz bardzo:) kod źródłowy jest w tym samym folderze i nie żądam nic w zamian nawet creditsów a w tym temacie możecie zamieszczać swoje nowe wersje tego programu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Lol, to mi trochę przypomina Minecrafta :P Bardzo przydatne do budowania modeli, tylko czemu to się w .sav zapisuje :( 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikku9 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 trójwymiarowy pixel to vexel :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 voxel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Świetny program! Tylko trochę szkoda że zapisuje modele tylko jako .sav. Mógłbyś rozszerzyc tą listę. Ale tak pozatym jest super. Ocena: 4+/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Ale przecież to zwykłe bloki. Nie wiem co w tym tak wspaniałego. Może jeszcze, gdyby dało się zapisywać / wczytywać z obrazka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi