Micanser Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Hejka, mam pytanie, czy w grze z podzielonym ekranem można zrobić coś takiego, by na jdenej polowie ekranu były widoczne jedne obiekty, a by na drugiej te obiekty były nie widoczne? jeśli tak to jak to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mif@ Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Dobre pytanie. Jak usiąde na kompa z GM'em to oblookam sprawę i postaram się odpowiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 A ja się tak zastanawiam czy ktoś w ogóle przegląda przykłady na naszej stronie? :/ Przecież już zrobiłem taki przykład parę lat temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Hejka, mam pytanie, czy w grze z podzielonym ekranem można zrobić coś takiego, by na jdenej polowie ekranu były widoczne jedne obiekty, a by na drugiej te obiekty były nie widoczne? jeśli tak to jak to zrobić? Jest kilka możliwości : odpowiedź a) jeśłi chcesz aby dany obiekt był widziany tylko na lewym viewsie to zamykasz prawe oko, a jeśli chcesz zeby był widziany tylko na prawym viewsie to zamykasz lewe oko Skutki: odpowiedz a jest bardzo wydajna: nie zżera pamięci zbędnym kodem. Niestety ma wady: Nie każdy potrafi zamykać 2 oczy z osobna . A pozatym występują wielkie problemy gdy mamy do czynienia z ekranewm podzielonym w sposób : górny ekran/dolny ekran odpowiedź B wpisujesz komende np. if view current=1 itd Skutki: Działa bez ograniczeń, ale zżera pamięc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mif@ Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 tak tylko że do jutra o godz. 15.00 to tu już bedzie z 5 odpowiedzi więc niewiadomo czy zdążysz przed innymi pewno timon wie co i jak a z nim nie masz szans w wyścigu kto pierwszy Myślisz, że ja będę się ścigał ? Dziecinada lol. A co do tych przykładów na gmclanie, to nie wiem, ponieważ nigdy tego nie potrzebowałem.. chyba mi wybaczysz miśku ? :P EDIT Tymciu, to ustalmy tak :D. Wyścig zaczyna się kiedy będę naciskał przycisk wysyłający posta, a kończy, kiedy post zapisze się już na forum ^^.. teraz to nawet sam Chuck Norris ze mną nie wygra :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Kasmilus, jesteś śmieszny. Do tego piszesz nie na temat. Tak jak Big pisze: if view_current=0 { visible = false; } else if view_current=1 { visible = true; } Mif@, dokładnie. Dziecinada... to się ścigamy? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruce Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Taki przykład jest napewno ten na gamemaker.nl ps. Do Modów... nie widzicie że niektórzy to se tylko posty nabijają ? To musisz i ty? Kasmilus, bo dostaniesz warna za odzywanie się nie na temat, któryś raz Cię upominam. Tymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLy Opublikowano 15 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Hmm.... if view_current=0 { visible = false; } else if view_current=1 //po co ta linijka?;) { visible = true; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 15 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Jeszcze raz ktoś w tym lub podobnym temacie nie bedzie pomagał tylko pisał pierdoły, to dostanie z miejsca warna. A jakby mu było mało, to wpadnę takiemu delikwentowi do domu, przywiążę do fotela i będzie musiał oglądać przez dobę popisy Rasiaka. :] Tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi