kasmilus Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 cześć wczoraj zaczołem tworzyć gre jak narazie jest cianiarska ale już możecie sobie pograć mam zamiar dodać tam pare efektów takich jak ogień z tyłu rakiety gdy ją wypuszczamy no i oczywiście jeszcze dużo planszy trzeba tam dodać jak narrazie macie https://gmclan.org/up921.html tu jest gra możliwe że tytuł troche nie pasuje strzelanie do balonu rakietami i nazywa się wielkie wojny ale nic lepszego wymyślić nie umiałem <_< aha zanim zaczniecie grać przeczytajcie informacje bo sie nie połapiecie w sterowaniu B) czekam na wasze oceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mif@ Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Gierka jest słabiutka ( chyba jedna z Twoich pierwszych )..nie ma w niej żadnych urozmaiceń... grafika też słaba..nie podoba mi się. Moja ocena 2/10. Btw. Czemu udostępniasz niezabezpieczony plik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 mam pytanie pisze w tym temacie bo zamierzam to wykorzystać w grze jak zrobić że trzeba mieć np. 10 punktów żeby iść do nastepnego pokoju?? a tak przy okazji już zaczołem pracować nad fabułą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Dobrze że masz zamiar coś zmienić, urozmaicić. Co do gry to ... rozumiem że to twoja pierwsza,domyślam się ile trudu musiałeś w nią włożyć.Także pozostaje mi życzyć Ci udanej pracy tak na dobry początek :thumbsup: EDIT: Jeśli chodzi o punkty zobaczyłem że robisz na klockach , jest tam jeden taki "if score has a value" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 dzieki ale i tak nic z tym zrobić nie umiem :( oczywiście bede próbował coś z tym zrobić żeby zadziałało B) no i fabuła już gotowa jeszcze pare zmian i już powinno być nieźle o co ci chodzi z tym niezabezpieczonym plikiem bo niekapuje jestem nowy więc wyjaśnij mi a już kapuje :) wystarczyło pare słów przetłumaczyć i już kapuje wielkie dzieki ustawiłem poprzeczke punktową do 3 ale spróbuje teraz zrobić że jak nie trefisz w balona to odejmuje jeden punkt B) a jeśli ktoś by mógł pomóc mi w grafice bo faktycznie jest słaba jeśli ktoś chciałby mi pomóc to gg:7255521 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Niezabezpieczona to znaczy że jest w rozszerzeniu .gm6 , czyli twoją grę możemy sobie pozmieniać. Wybierz File -> create executable , wtedy twoja gra będzie miała eleganckie rozszerzenie .exe :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 aha wielkie dzięki już zamieniam plik dodałem tylko pare zmian ale jest już wersja 2.00 i jeszcze raz wielkie dzięki vianom jak by nie ty to ta gra była by bardzo słaba a teraz co nowego w wersji 2.00: -fabuła(może jest słaba ale to lepsze niż nic) -gdy wypuszczamy rakiete to z jej tyłu pokazuje się ogień(chociarz raczej to może nie przypominać ognia) -dodałem pare planszy -gra została zabezpieczona a jeśli nadal bedziecie mi pomagać to w sobote bedzie następna wersja przynajmniej mam taką nadzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Może byś linka podał :P ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 no tak cały czas próbuje to wciepać do mojego folderu uploader i sie nieda :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Jakiś błąd wyskakuje czy nic się nie dzieje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 tam gdzie wcześniej było pusto pokazuje sie różowe okienko a w nim napis "Niedozwolone rozszerzenie lub nazwa pliku. Został on automatycznie usunięty!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Musisz spakować plik do rozszerzenia .rar albo .zip .Wtedy powinno zadziałać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 tak przeszukał już prawie cały komputer i nigdzie niema odpowiedniego programu jak znajde to napisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Ściągnij winrara stąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 tak ściągne jak nieznajde ale jestem pewien że kiedyś to miałem tak faktycznie nie miałem ale zainstalowałem i jest dobrze a gra jest tu https://gmclan.org/up921.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Gdzie jest fabuła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 i kolejny błąd nie sprawdziłem dokładnie pliku zanim go wrzuciłem i niebyło tam paru rzeczy ale już jest dobrze ściągajcie plik wielka wojna wersja 2 no i kolejne pytanie kiedyś wiedziałem jak to zrobić ale to było gdzieś rok temu i niewiem jak to zrobić więc sie zapytam ja zrobić że jest sobie statek i naciskamy spacje i on strzela ale najlepiej żeby strzelał nie jednym pociskiem ale wiecej zależnie od tego jak długo trzymamy spacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Najpierw narysuj sprite pocisk, i zrób obiekt pocisk. W stepie statku , daj execute piece of code a w nim: if(keyboard_check(vk_space)) { instance_create(statek.x , statek.y , pocisk) } W create pocisku dajesz : speed = 20( do uzgodnienia ) direction = statek.direction Mogłem się pomylić jeśli tak to sory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1990pl Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Już mogłem sie domyślić , że taki syf będzie . Weźcie się za poważniejsze produkjce , a nie tracić czas na takie bzdet :/ . Gra nie ma sensu szczególnie jak wystrzelisz wszystkie rakiety na raz i tak trafisz :/ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 wiem ale to dopiero poczatek póżniej bedziemy latali statkiem a dalej niewiem ale jak skończe z tym statki i pójde do szkoło to coś wymyśle zresztą to jest moja najlepsza gra jaką kiedykolwiek stworzyłema gier stworzyłem pięć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRT Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Bartek troche za ostro powiedziałes to ;] . On chyba zaczyna swoja przygode z Game Makerem wiec jak ma sie wziąc za poważną gre skoro jeszcze wiele nie wie ;]. Co do tego strzelania to ja bym zrobil tak ;] : Tworzysz object pocisk i ludek w Create ludka dajesz tak : global.strzal=1 w Stepie ludka : if(keyboard_check(vk_space)) && alarm[0]<0 && global.strzal=1 { instance_create(ludek.x , ludek.y , pocisk) global.strzal=0 alarm[0]=20 (ile chces z;] odstepu miedzy pociskami) } W Alarm[0] ludka dajesz global.strzal=1 Teraz w Create pociksu dajesz tak : speed = 20( prędkośc pocisku ) direction = ludek.direction Myśle , że powinno być dobrze ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 nie tamten kod działa jest w porządku ale dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Ta gra jest słaba. Pogorszyła mi humor. :angry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Bartek i BigSheark jak wam sie nie podoba to lepiej siedźcie cicho! Chłopak dopiero sie uczy! Gra może naraze nie jest zbyt bardzo grywalna ale jak sie nad nią poprauje to bedzie szło grać :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Bartek i BigSheark jak wam sie nie podoba to lepiej siedźcie cicho! A dlaczego mają siedzieć cicho? Posłużę się cytatem: "czekam na wasze oceny". Bartek i Bigshark ocenili grę, tyle że negatywnie. Zgadzam się jednak, że bartek zrobił to zbyt drastycznie. Człowieku, pokaż swoją własną fajną grę to pogadamy! Jakieś pytania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 znowu potrzebuje pomocy jak zrobić aby komputer do mnie strzelał :helpsmilie: gdy zrobie to z tym strzelaniem komputera wtedy wyjdzie kolejna wersja mojej gry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Powiedz troche to dokładniej z tego co zrozumiałem to twój PC ma do ciebie strzelać :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 no dobra chce żeby było tak jest sobie mój ludek i jest ludek wroga i chce żeby ludek wroga do mojego ludka strzelał żeby chodził za moim i do niego strzelał EDIT nikt niewie?? ale nawet bez tego jutro powina już być trzecia wersja a w niej -więcej rundek -muzyczka -więcej pojazdów -możliwość zapisania i wczytania gry(ale narazie gra jest tak krótka że to się nie przyda) może bedzie jeszcze coś ale niejestem pewien aha jak jutro nie bedzie nowej wersji to bedzie pojutrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 nikt niewie?Oczywiście, że wie, ale komu by się chciało powtarzać to kolejny raz, skoro widać, że nie skorzystałeś z wyszukiwarki forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 tak faktycznie jest a ja jestem zbyt leniwy by poszukać EDIT chyba jeszcze dziś skończe gre bedzie krótka i nudna ale jeszcze jest dość dużo błędów i dzieki wszystkim którzy mi pomogli bo to dzieki wam już wiem wiecej o programie game maker jutro w moim folderze uploader bedzie ta gra jeszcze raz dzieki wszystkim za pomoc :thumbsup: Jeszcze jeden dublepost a będzie warn. Tymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi