GMTraker Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 nie, jak bysmy mieli szkice, to gra byla by "do dupy", poniewaz sami bysmy prawie nic nie dawali, taka improwizacja jest najfajniejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Nie wiem czy znacie ale jest taki program do robienia map przez hostującego serwer. wrzuca się go do folderu z nim i jechane :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 nie no improwizacja ok, ale chodzi o jakis plan "miasta" aby kazdy mogl zaznaczyc sobie teren na ktorym cos buduje lub planuje budowac zeby nie bylo bojek o teren bo tak to nie jest improwizacja a chaos :P @4tk: My wolimy sami budowac na zywo nizeli jechac na gotowej planszy z edytora ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 to najlepiej było by aby zrobić mapę od nowa i najpierw budujemy drogi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Dobra, jestem już na teraz wolny - wróciłem od dentysty. Więc tak, zasady są jasne i zrozumiałe. Proponuje kickować tych co ich nie przestrzegają, a w razie notorycznego łamania regulaminu ban kilkudniowy/tygodniowy. Aktualnie wszyscy uczą się budować, swoje pomysły wdrążać itp. Potem, jak już będziemy masterami, możnaby zresetować mapkę i budować już tak całkiem hmm... "poważnie". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 jak dla mnie mapę można już teraz zrestartować, już długo w to gram :DDD E:Falciu, używaj polskiego języka, "Polacy nie gęsi..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 to najlepiej było by aby zrobić mapę od nowa i najpierw budujemy drogi nieee ;p bo to juz nie bedzie improwizacja a wyjdzie to czego nie chciales :P jedziemy na tym co mamy, najwyzej jak sie da zwiekszyc rozmiar mapy to owszem mozemy zaczac od nowej, a tak to za duzo pracy w to wlozylismy. teraz mamy fajne miasto, tylko przerobic teren wokol budowli, "zaklepac" sobie planowane miejsca i dzialac. bo jak chodzilem do Was to wokol sraczka a nie teren :P proponuje wyrownac nieco teren wokol budowli aby mozna bylo sensownie ulice stawiac. Aktualnie wszyscy uczą się budować, swoje pomysły wdrążać itp. Potem, jak już będziemy masterami, możnaby zresetować mapkę i budować już tak całkiem hmm... "poważnie". Bo ja wiem, ja sie staralem bardzo i drugiej takiej budowli nie zrobie :/ ale bede za tylko jesli da sie powiekszyc teren :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 ale przecież bójek nie ma, a buduje sie tam gdzie jest pusto, jak ktoś sobie zaplanował a nic nie wybudował to już jego problem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Ale na przyklad Ty bys mi juz wyspe zacza budowac w podziemiach jak ja na gorze fundamenty kladlem :P i to by juz byl krzyk o wlasnosc terenu :P Panowie, mi zalerzy na tym by przewidziec ewentualne zle sytuacje i zapobiec im :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Da się powiększyć, ale uwierz - wtedy mapa jest GIGANTEM i fps-y drastycznie spadają. Na moim Q6600 2.6ghz, 8800GTS 512, 4GB ramu tak się cięło, że ja pierdzielę :/ To teraz pomyśl o użytkownikach słabszych komputerów :P. Co prawda da się zmniejszyć widziany horyzont, ale wtedy to jest tragedia i się idzie do przodu i widać dokąd idziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 no to bedzie problem z pomieszczeniem 20 userow na malej mapie bo i tak lagi beda. kurcze, i tak zle i tak nie dobrze :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Rozmiar aktualnej mapy to chyba : normal. Na niej mam wysoki fps, Na mapie rozmiaru huge(jakoś tak) fps z 400-500 spada mi do 40-50. I mówię Wam serio, widać różnicę w płynności ogromną :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 to co chlopaki, ograniczymy ilosc userow? do ilu? 16 ujdzie na takiej mapce? ciekaw jestem ilu userow na raz moze dzialac bez lagow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Myślę, że 15/16 osób dałoby radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Patrząc z nieba na ziemię na wygenerowanej mapce "Huge" mam ~80 fps, na ziemii ~300, po zmniejszeniu horyzontu "o jeden" (gdzie jeszcze widać naprawdę dużo) nawet z nieba te ~250, a jakiegoś super kompa to ja nie mam :0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 to co chlopaki, ograniczymy ilosc userow? do ilu? 16 ujdzie na takiej mapce? ciekaw jestem ilu userow na raz moze dzialac bez lagow na twoim serwerze? 16 ujdzie jeżeli tak mówisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Na mapce huge: Chodząc : 50-80fps po chwili wzrosło do ~300fps Chodząc po zmniejszeniu widoczności o 1 : ~290fps Z wieży (Horyzont na całą mapę) : 40-80fps Z wieży po zmniejszeniu widoczności o 1 : ~220fps (nie widać końca mapy) Mapa jest naprawdę gigantyczna i robi wrażenie. Tyle, że nawet mapa o rozmiarze normal jest dosyć potężna i dojście z wysepki psichixa na drugi koniec mapy zajmuje około 10 minut. Więc nie wiem czy jest sens zwiększania mapy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 ale, widzisz, zbudowaliśmy wierzowiec i pełno innych i zaczęło brakować nam miejsca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 wcale miejsca nie zaczelo brakowac, tylko nie chce sie wam drzew usuwac i wyrównywac terenu :P... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Nie gadaj, w okolicy jest jeszcze sporo miejsca :P Zresztą nawet połowy wyspy nie zabudowaliśmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Traker ma racje, duzo miejsca by bylo gdyby wyrownac teren wokol budowli :) No dobra, nie zwiekszamy mapy bo na tej wielkosci najlepiej dziala wszystkim a sporo do zagospodarowania zostalo :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Dobra, to kiedy serwer wystartuje : ( ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Grabarz mowil ze dzis po 15 wlaczy, ale nie mowil na jak dlugo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 no to za chwile powinien być serwerek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Myślę, że druga zasada powinna być bardziej elastyczna, tzn. powinna opierać się na umowie między danymi użytkownikami. Bo jeśli się jej trzymać, to basen musi być przebudowany, gdyż ile pamiętam narusza przestrzeń pod moim latającym domkiem. :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 No ale Twój domek jest w powietrzu, nas basen jest na powierzchni. Oboje sobie nie przeszkadzamy raczej, prawda ? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 A może to latający domek narusza przestrzeń basenu :3 ? Fallord, ale według zasady PsichiXa sobie przeszkadzacie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Tak w ogóle to F5 włącza się deszcz na serwerze. Odpalajcie go czasem :D Dawidds: Wiem, tylko, że wtedy nie było tych zasad. Zresztą nie zauważyliśmy domku przy budowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Dobra, druga zasada zostaje zmieniona i operac sie bedzie na umowie pomiedzy userami :) zaraz dodam regulamin do pierwszego posta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 ale jakby tak limit graczy zwiekszyc to by sie nic nie stalo, tylko bez czatu by bylo, ja na przykład nauczyłem sie ignorować lagi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi