Pablo-GM Opublikowano 21 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 Jeśli rysowanie z głowy to coś co Cie satysfakcjonuje to ok. : D Koncept art pewnej rasy , do mojego filmu (bez nosa , bo tak) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jotpe Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Dobra, napisałeś bez nosa, więc tego się nie czepnę. Ale słowa nie wspomniałeś o: -brzydkich uszach -sześciu palcach (albo pięciu takich samych bez kciuka trzymające brązowy kamień) -brzydkich/żałosnych/okropnych/zrytych mięśniach brzucha -braku włosów (też specjalnie?) -dziwnym niekontrolowanym przechyleniu w lewo -nożu/mieczu (?) Praktycznie można by wymieniać w nieskończoność. Kiepska pracka. Właściwie tylko jego przepaska wyszła w miarę dobrze, ale to pewnie filtr czy coś takiego, nie wiem w czym to robiłeś, więc ci nie powiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 No więc cwaniaczku teraz ja trochę się potłumaczę . Po 1 - To tylko koncept art jeśli nie wiesz co to jest to ja Ci tego nie powiem. Po 2 - Czy gdy Ty stawiasz nogę postawną do przodu (krócej mówiąc) 'chodzisz' to jesteś sztywny jakbyś kija połknął ? Po 3 - Na przepasce nie ma żadnego filtra. Po 4 - Nie zgrywaj greka , o. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Miecz, wersja wstępna. powiedzcie co poprawić:) aha i jeszcze jedno, ostrze jest podobne do Łzy Avo/Miecza Aeonów z Fable, bo się wzorowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jotpe Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 No więc cwaniaczku teraz ja trochę się potłumaczę . Po 1 - To tylko koncept art jeśli nie wiesz co to jest to ja Ci tego nie powiem. Po 2 - Czy gdy Ty stawiasz nogę postawną do przodu (krócej mówiąc) 'chodzisz' to jesteś sztywny jakbyś kija połknął ? Po 3 - Na przepasce nie ma żadnego filtra. Po 4 - Nie zgrywaj greka , o. Pozwolisz, że skontrargumentuję. 1. Z definicji koncept artu nie wynika niestety, że nie można o niej złego słowa powiedzieć. Skoro wstawiłeś tutaj to, mam nadzieję, chciałeś, aby ktoś to ocenił. Swoją drogą, pewnie byś się tak nie rzucał, jakby ktoś pochwalił, hm? 2. Jego prawa jest do przodu wysunięta, tak? To jakoś nie wygląda na większą, a tak powinno być, bo teoretycznie jest bliżej. I na pewno aż tak by się człowiek nie przechylił. 3. Ok, nie wiem w czym robiłeś, ale chodzi o to, że to nie jest robione paseczek po paseczku. 4. Yhm. @Makary Najs. Popraw rękojeść, część fioletowa jest taka zbyt prostokątna. Ogólnie lepiej poprawić kolorki całej rękojeści, bo ta czerwona wygląda jak zrobiona z marmuru. Weird. Ale trzeba przyznać, że się napracowałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Nie to , że się pluję ale po prostu oceniaj to jako zwykły koncept . Ew. później ukończę jakaś ze scen i zapodam tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Koncept taki... nieszczególny, a miecz IMO za "plastikowy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Bo to wersja wstępna, bez shaderów:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Fajny Fajny ten mieczyk, ale nie wygląda jak ten z Fable. Trochę pracy i będzie git majezon :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Pablo-GM Z tego co się orientuje to z reguły koncept arty są rysowane starannie, a nie byle jak. Makary155 Ciekawy miecz, robisz postępy choć boje się zapytać ile poli na to zużyłeś ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 To najwyraźniej ja inaczej odbieram pojęcie koncept art. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 lion czemu dużo poly = źle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 22 Marca 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 To najwyraźniej ja inaczej odbieram pojęcie koncept art. No najwyraźniej, a mieczyk jak z mangi jakiejś, czy innych transformersów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 lion czemu dużo poly = źle? nie mówię że źle ale więcej poli= mniejsza wydajność, dłuższy czas renderu (zwłaszcza po dodania shaderów i innych effektów) itp. wszystko zależy jak chce użyć ten model jak do animacji (prezentacji itp.) to liczy się dokładność modelu nad wydajnością jak do gry to wydajność jest ważniejsza od dokładności, proste :) edit: Internet mi coś szwankuje :/ Poza tym nie ma sensu robić dokładnego modelu z mnóstwem poli w miejscach w których odbiorca nie zobaczy wyraźnej różnicy (np. background miasta w animacji, drobne szczegóły itp.) bo to wiąże się z czasem (zarówno pracy jak i renderingu) a jak każdy już pewnie wie czas = pieniądze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Akurat swoich grafik używam tylko i wyłącznie do 2d, więc ilością poly się nie przejmuję, a do tego i tak jak chcę użyć Radiosity to muszę podzielić wszystkie minimum 4 razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 nie czepiajcie się pabla bo ja wam walnę moim konceptem do jego filmu i zobaczycie jak wygląda zły koncept ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 no fakt, zdecydowanie zły concept Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 23 Marca 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Na pewno ten lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Prototyp. Tekstura niezapiękna ale własna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosu Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Niezłe. Tylko rękojeść powinna być zaokrąglona a nie taka kanciasta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Nice, pierwsza tekstura metalu jaką widzę i nie wygląda mi plastikowo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 23 Marca 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Czemu rączka jest całkowicie płaska? to psuje efekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Nie tak całkowicie, na początku myślałem że to jest wykładzina ^^' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 wow, myślałem że to real photo... gOOd jOb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Rękojeść i tak muszę zrobić nową, ta jest tymczasowa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Co ty chcesz? Jest fajna, tylko nie zaokrąglona i plastikowa/wykładzinowa. Nowa teksturka i wygładzenie załatwią sprawę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 ooo nie. Trzeba jeszcze podtuczyć rękojeść aby była okrąglejsza, nie na bokach tylko cała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Nie zgadzam się z tobą. Nie pasowała by wtedy do ostrza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 nicolas cage w jednej z drugoplanowych ról, rysowany z głowy więc nie do końca podobny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 ahahaha :D, fajnie ci wyszedł. Pokaż jeszcze jakieś kadry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi