Radio14 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Jak zrobić aby muzyka leciała w tle?? np. W folderze /muzyka/ mam trzy piosenki. I jak zrobić aby te piosenki leciały po kolei?? Próbowałem coś wykombinować ale między roomami muzyka leciała od początku. Z góry Dzięks :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Create: Klocek play sound (nazwa pierwszej piosenki) Step: GML if(!sound_isplaying(sound1)) { if(!sound_isplaying(sound2))sound_play(sound2) } Tu masz na 2 piosenki po kolei. Trzecią sobie dobrób wg kodu bo wyjąłem to ze swojej gry a nie chce mi się nic więcej dopisywać :sleep1: Pzdr Edit: Nie doczytałem tego o zmianie room'u sorry dude Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 utwórz sobie obiekt sound_controler. GML create: sound_[ 1 ] = sound_techno sound_[ 2 ] = sound_rock sound_[ 3 ] = sound_metal sound_[ 4 ] = sound_EMO sound_[ 5 ] = sound_sex69 aktualny = 1 sound_play( sound[ aktualny ] ); step: //tu nic nie zmieniasz. if ( sound_isplaying( sound_[ aktulany ] ) == false ) { aktualny += 1; if ( aktualny > 5 ) aktualny = 1; //zapętlenie sound_play( sound_[ aktualny ] ); } zaznacz obiektowi presistent, wtedy powinien być w każdym roomie, w niezmienionej formie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radio14 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Dzięki, wszystko śmiga :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi