IamTheLaw Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Witam. Mam taki problem. Mam zmienną ammo1 i potrzebuję by wartość tej zmiennej podążała po prawej stronie kursora (wartość powinna mieć kolor czerwony i być pogrubiona. Mógłby mi ktoś zapodać skrypt? Z góry dzięki :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radio14 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Dajesz w Draw: GML draw_text_color(mouse_x+15,mouse_y,string(ammo1),c_red,c_red,c_red,c_red,1) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 1 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Dajesz w Draw: GMLdraw_text_color(mouse_x+15,mouse_y,string(ammo1),c_red,c_red,c_red,c_red,1) działa dzięki :thumbsup: btw, jak zrobić by ta wartość była zawsze na wierzchu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deusald (Adamentium) Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Najpierw tworzysz sobie czcionkę np:font0(wybierasz czcionkę) i zaznaczasz opcję BOLD. Dajesz w jakimś kontrolerze event draw i umieszczasz tam klocka: Set the font i ustawiasz wybraną(czyli w przykładzie font0). Następnie wklejasz ten kod(też w draw): GML draw_set_color(c_red) draw_text(mouse_x+10,mouse_y,global.ammo1) Jeśli masz zmienną ammo1 w jakimś konkretnym obiekcie a nie jako zmienną globalną zamieniasz: GML global.ammo1 na GML object.ammo1 W miejsce object wpisujesz nazwę swojego obiektu w którym jest zmienna ammo. EDIT: Kurczę. Spóźniony :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Na wierzchu, to znaczy nad kursorem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 1 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Chodzi o to żeby był nad wszystkimi obiektami. edit: już udało mi się to osiągnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 btw, jak zrobić by ta wartość była zawsze na wierzchu? Ustawiasz to w obiekcie z depth ustawionym na -999999 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Pytanie: jak zrobić by obiekt był widoczny zawsze "na wierzchu"? tzn. "nad wszystkimi obiektami"? Odpowiedź: Należy ustawić depth na jak najmniejszą wartość np. -99999999. pytanie nadające się do FAQ jak zauważyłem, ale to tak na marginesie ed: chyba że już jest, dawno nie zaglądałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi