OsamodasxD Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Tytuł:Podboje Cesarzowej Plewki Gatunek: Platformowka, akcja Opis: Na poczatku nic nie bylo, potem stala sie Ziemia, a po Ziemi slowo. A ze slowo magiczne bylo utworzylo ludzi. Potem stworzono pokarm, pieniadze, hipermarkety, dzwiek i Tokio Hotel (Fuuuu). Nastepnie ludzie zyli dlugo i szczesliwie do czasu, az nie wiadomo z kad powstala kreatura zwana Swinksem. Swinks uwielbial pytac przechodzacych ludzi - jezeli ktos odpowiezdial dobrze przechodzil wolno, lecz kiedy zle - umieral. Wszystko tak sie toczylo dopoki nie przyszedl taki sobie Edyp i odpowiedzial na pytanie Swinksa. Wtedy to wsciekla kreatura wykrzykujac slowa: "TAK NIE BEDZIE!!" wysadzila sie i przmienila w ludzka istote. Jej doskonalosci nie bylo konca, wygladala jak Kleopatra, lecz z blad wlosami i bez makijazu. Potem nazywajac siebie Cesarzowa Plewka zalozyla siedzibe w Bizancjum (wyganiajac Turkow) i postanowila pytac wszystkie narody z historii. W trakcie gry organizacja "ACP" (Anty Cesarzowa Plewka) pod dowodztwem Ivana Agnoskaja postanawia zlikwidowac obiekt koszmarow. To byla taka wstepna fabula do gry ;D A teraz tak: -mialem robic Xmas Armando 2, ale niestety sie nie wyrobie wiec przekladam premiere gry na nastepny rok -gra bedzie oparta na silniku Xmas Armando 2, podbita do rozdzielczosci 1024*768 i poprawionymi efektami -moze po wakacjach ja wydam ;D Autorzy:OsamodasxD Programowanie:OsamodasxD Fabuła: OsamodasxD Grafika:OsamodasxD Muzyka: Tradycyjnie: skad tylko sie da Screeny: http://www.youtube.com/watch?v=h5KtULwx5us i pare screenow ktore warto zobaczyc: Oczywiscie co raz bede tutaj zamieszczal informacje o wszelkich nowosciach zmianach itd. :sp_ike: To tyle :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Masz jeszcze sporo czasu pracuj może coś z tego wyjdzie E: Zapomniałem dodać że bardzo mi się podoba wyjście z ciekawostkami podczas ładowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Sfinks, nie "Swinks" ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Wydaje mi się, że ten 'swinks' jest specjalnie :P A co do gry, to jak narazie niewiele informacji nt. samej rozgrywki. Jak to będzie wyglądało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsamodasxD Opublikowano 27 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 @PsychiX Wiem ze "Sfinks" tylko ze to jest specjalnie tak napisane, poniewaz nie ma takiej litery jak "w" z dwoma kropeczkami (umlaut). @Lechu444 Niet nie wyjdzie, demo to nie bylo nawet 30% gry, za duzo mi zostalo do zrobienia wiec nie chce odstawic kiczu i zrobic tego na szybko. A co do ciekawostek to ich bedzie okolo 20-30 wiec sie troche bedziesz mogl naczytac ;] @lenin Jak to bedzie wygladalo? Juz mowie (skoro takis ciekawy ;] ) ---> To nie bedzie platformowka typu zbieraj przedmioty dla punktow czy tez dojdz do konca mapy... Bedzie wiele roznych miejsc (duzo tilesetsow mnie czeka) ktore podbija Cesarzowa (bedzie taka mapka podbojow). Plewka jak narazie ma okreslone 4 dodatkowe moce ktore pomagaja jej sie przebic przez stada przeciwnikow - narazie tyle Ci powiem bo nie bede mial pozniej o czym pisac i temat stanie sie martwy XD Staram sie zeby to wygladalo dosyc ladnie jezeli chodzi o grafike :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KTF na 100% Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 2 pytania: primo: dlaczego ona nie ma nosa? secundo: ten spell oprócz zabijania samą mocą kosi przeciwników pikselami, tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Fabułę wziąłeś z kosmosu :P Może gra będzie zabawna, dziwne to ładowanie z kakaem :P A na przyszłość ci mówię weź słownik i podszkol się z ortografii. Zauważyłem błędy już przy ładowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Plewka jak narazie ma okreslone 4 dodatkowe moce ktore pomagaja jej sie przebic przez stada przeciwnikow Te 'stada przeciwników' oznacza, że na ekranie będzie rzeźnia w stylu alien shooter, czy standardowo jak na platformówki czyli paru przeciwników raz na jakiś czas? narazie tyle Ci powiem bo nie bede mial pozniej o czym pisac i temat stanie sie martwy Ale jestem ciekaw, jak to będzie i co to będzie. W końcu jakieś umiejętności masz. Pomysłów też Ci nie brakuje, więc nie pozostaje nic innego, jak czekać co z tego wyjdzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Jej doskonalosci nie bylo konca Ale ona jest brzydka : O Nie no jak na razie ciekawie się zapowiada. Czekam na więcej info bo mało pokazałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk1410 Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Ale ona jest płaska masakra haha. Fabuła trochę dziwna. Do grafiki nie mam zastrzeżeń, to mówisz że kiedy będzie demo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qanaroo Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Ma strasznie krótkie nogi. Trudno się wypowiedzieć na razie na temat gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsamodasxD Opublikowano 6 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Dodaje kolejne zdjeci ( TESTY GRAFIK PAŁACU I 2 WCZYTYWANIA): grafika terenu sie troche zmieni przez silnik gry - efekty swiatla i takie tam... wiec bedzie jeszcze ladniej A teraz odpowiedzi na pytania: @tomekk1410 wiem ze jest plaska ;D taka wlasnie ma byc, ta jej przesadna "pieknosc" jest tylko po to zeby jej nie obrazic - wszystkie narody musza, w przeciwnym wypadku zostana przepytani co konczy sie smiercia ;] - nie moge powiedziec kiedy bedzie demko, chcialbym zrobic jak najszybciej, ale to zalezy od tego na ktora zmiane do pracy ma brat - jak tylko mam wolnego kompa to siedze i robie co moge.... @Grabarz teraz troche wiecej Ci pokazalem ;D - a tak btw. - w grze bedzie 10 misji, nie bedzie tj w platformowkach ze mozna skakac w gore, na dol itd- bedzie 1 poziom y, jedynie os X bedzie sie zmieniala (tj w Mario). Poza tym krew, przeciwnicy, wybuchy, magia i takie tam... - poczekaj do nast. screenow a moze zobaczysz juz przeciwnikow @lenin co z tego bedzie?? - mniam mniam ;D EDIT: ekrany wczytywania w rzeczywistosci nie maja bledow ortograficznych, to sa stare zdjecia probne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Fajnie to wygląda (witraż :D ), ale pamiętaj też o jakichś światłach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko13 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Darazie fajowsko ale chciałbym w to zagrać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Ten 15 minilitrowy flakonik Czy flakoniki nie powinny przypadkiem mieć więcej niż 15 minilitrów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KTF na 100% Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Nie ma nosa bo ci się nie chciało dorysowywać do animacji... Pomysł na grę jest co najmniej dziwny. Cały opis świata się kupy nie trzyma. Ogólnie gra bez sensu, może chociaż gameplay będzie znośny... narazie raczej wypociny dziecka z zaburzeniami percepcji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Post wyżej: Jestem bardzo mądry i by to udowodnić używam słów takich jak percepcja a mimo to nie potrafię dostrzec tego, że bohaterka gry stworzona została na podstawie uczącej autora nauczycielki historii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qanaroo Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 To ja chyba mam downa, bo też nie zauważyłem, że bohaterka została stworzona na podstawie uczącej autora nauczycielki historii, niedoczytałem tego w opisie. Jeśli percepcja to dla ciebie trudne słowo to gratulacje. Czy flakoniki nie powinny przypadkiem mieć więcej niż 15 minilitrów? nie ma czegoś takiego jak minilitry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 nie ma czegoś takiego jak minilitry Niesamowite. Tylko czemu autora nikt, oprócz mnie, nie poprawił? To ja chyba mam downa Tworząc te 194 postów tylko nas w tym przekonaniu utwierdziłeś żabko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qanaroo Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Niezłe kontrargumenty mrGeniuszu ps. to roboraptor a nie żaba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsamodasxD Opublikowano 7 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 ehh przeciez w edit napisalem ze bledy w ekranach wczytywania w rzeczywistosci zostaly poprawione... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KTF na 100% Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Post wyżej: CYTAT Jestem bardzo mądry i by to udowodnić używam słów takich jak percepcja a mimo to nie potrafię dostrzec tego, że bohaterka gry stworzona została na podstawie uczącej autora nauczycielki historii Czy to, że bohaterka została stworzona na podstawie nauczycielki sprawia iż jest to mniej beznadziejne? Sama nauczycielka nie jest przecież cesarzową... to wyobraźnia autora gry to wykreowała [jestem mądry, bo to chyba jest mądre słowo na niektórych]... Jedyne co może jegomościa [i znowu popis kunsztu (a to nawet combo już jest, jedno w drugim) polonistycznego] OsamodasaxD usprawiedliwiać to żółte papiery, albo trudne dzieciństwo z PS3 w wersji FAT... zaiste [hattrick nie licząc kombosa] smutne... :twisted: A żeby dodać sobie IQ w waszych oczach napisze jeszcze: egzemplifikować, personalia, altruizm i nawet coś po japońsku itadakimasu PS. Wie ktoś może jak się do Mensy zapisać... :blink: PPS. Skoro autor ma taką wyobraźnię to liczę na zróżnicowane zadania i plansze... good luck [ah, człowiek się nieświadomie wiedzą rozległą popisuje] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Bla bla bla :sp_ike: :sleep1: To co skrytykowałeś w niczym nie przeszkadza, taka jest wyobraźnia autora. A to, że nawet jeśli ma żółte papiery niczego nie zmienia. Jakby to jakieś pogrążające było, gra ma się podobać a nie twórca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsamodasxD Opublikowano 8 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 no to daje wam filmik z gotowego najmocniejszego spela: http://www.youtube.com/watch?v=zbnLzcyrU8Q i do tego fotka bo jakosc taka o, sorka ze pod koniec dzwiek sie spoznia (jej smiech) ;D EDIT http://www.youtube.com/watch?v=sjyEJjxNMr0 ten dziala, wczesniej po zapisaniu zmian przestalo dzialac ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 dziwnie wygląda, jak te 'dymki' tworzą się na dole ekranu i lecą w górę. A oprócz tego efekt wygląda pozytywnie :) btw zacznij od rozgrywki i podobnym a wszelkie takie bajery odstaw na później Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qanaroo Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Usunąłeś filmik... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsamodasxD Opublikowano 8 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 k juz dziala, cos sie stalo bo po zmianie nazwy filmiku przestalo dzialac, przeslalem jeszcze raz: http://www.youtube.com/watch?v=sjyEJjxNMr0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgo Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Szkoda że Xmas Armando SEZON 2 wydasz dopiero za rok, bardzo czekałem na tą gierkę, demo ukończyłem kilka razy i nadal trzymam je na dysku ;p. A co do Podbojów Cesarzowej Plewki to również zapowiada się ciekawie i liczę że zrekompensuje nam trochę brak Armada :). Czar na filmiku wygląda imponująco, chociaż ja uważam, że takie rzeczy powinno się zostawić nieujawnione dla graczy, tym bardziej, że to jest najsilniejszy czar w grze. Już nie będzie tej radochy z jego zdobycia i wypróbowania bo wiemy teraz jak on wygląda. Dźwięk i muzyka odtwarzane podczas jego rzucania są chyba trochę za głośne. Gra wywarła na mnie pozytywne wrażenie. Powodzenia przy projekcie :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 tym bardziej, że to jest najsilniejszy czar w grze. Najsilniejszego skończonego, chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsamodasxD Opublikowano 19 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 No, troche tu wszystko ucichlo - wiec daje kolejne newsy... BASE ataki Cesarzowej: http://www.youtube.com/watch?v=oDG6dbqvjCk jest to jeszcze wersja bez paru animacji Cesarzowej i losowych dodatkowych pomocnych mocy (czyli beda wylatywac czasami wiecej niz 1 moc). Ataki dziela sie na 3: powietrzne, od dolu, i na normalnej wysokosci. zamierzony efekt na przeciwnikach: (stare testowe zdjecie) screen z silnika: A teraz czekac na dalsze info :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi