Mokrad Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Chcę zeby napis PUNKTY(oddzielny object) szedł za mną. jak to zrobic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Zrób obiekt "o_ball". I to będzie piłka. To przykładowo, normalnie użyj tego na bohaterze. Jak masz "draw_text" to ustal mu x: o_ball.x a y o_ball.y. Jak chcesz napis przesunąć to naprzykład o_ball.x+16. I napis zawsze będzie przy kulce. I jak poruszysz się kulką, napis idze za tobą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mokrad Opublikowano 22 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Może ciut jaśniej na przykład w kodzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Masz obiekt tekst. Dajesz mu w draw: GML draw_text(o_kula.x,o_kula.y,'PUNKTY') Rysuje napis tam gdzie kulka. Jak kulka się będzie poruszała, napis też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mokrad Opublikowano 22 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Tylko wiesz ja chciałbym to w rogu ekranu, bo jak ustawilem "moje" punkty to inny napis szedl tylko napis punkty nie i w tym problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 22 Listopada 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Dział przykłady: https://gmclan.org/index.php?sciagnijplik=142 Dział FAQ: punkt 24. Wszystko jest na stronie, FAQ to jedno kliknięcie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi