pawelpc Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Cześć. Czy mógłby mi ktoś ten skrypt prostego i nie najgorszego menu?:) http://www.speedyshare.com/files/19312264/proste_menu.exe http://www.speedyshare.com/files/19312433/proste_menu.gmk Z góry dziękuję. Temat przeniesiony. Pozdro. Marus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Cześć. Czy mógłby mi ktoś ten skrypt prostego i nie najgorszego menu? Cześć. Ale co ktoś ma Ci z tym skryptem prostego i nienajgorszego menu zrobić? ;o Bo w sumie nie napisałeś o co chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Ale co czy mógłby ?? zrobić? wziąć? użyć? usunąć? czy co ? bo nie rozumiem. P.S. Wyprzedziłeś mnie, jak pisałem tego posta Twojego nie było ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpc Opublikowano 15 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 sorki moja pamięć :D Skrócić kod ktoś mógłby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 To nie pamięć tylko pośpiech. Ale po co skracać Ci ten kod ? Skoro mniemam że funkcjonuje dobrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpc Opublikowano 15 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 ale trochę mniej kodu to mniej to mniej zajmuje gra pamięci :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 chciałeś optymalizacji? co powiesz na to https://gmclan.org/up1558_11_ciekawe_menu.html :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpc Opublikowano 16 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 a sterowanie myszką:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 ... Najpierw pomyśl a nie lataj ze wszystkim na forum. Ja nie wiedziałem że jest takie coś jak GMclan i sam ruszyłem głową. Pomyślmy, robisz sprity obrazków "nowa gra" itd... No i jak najedziesz myszką to zmienia sprite na np. podkreślony albo GML image_alpha=0.6 To sprawia że jest przezroczysty, jaśniejszy. Do najechania myszką użyj "No button" w mouse. A jak chcesz zabrać myszkę to "Mouse leave". I wtedy wraca do normalnych rozmiarów: GML image_alpha=0.9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpc Opublikowano 16 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Tto menu co dał Marek.S nie ma sterowania myszką jak w tym co ja dałem, a z alpha po najechaniu nawet nie wpadło mi do głowy.:D Na dodatek w menu Marka.S nie ma grafiki tylko tekst. Ja nie całego gml'a znam i wiem że kod długi jest. A tak w ogóle jak to menu oceniacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 tylko, ze wstawienie grafik to już pryszcz. masz tu kolejną wersję: https://gmclan.org/up1558_11_ciekawe_menu_0_2.html jak skończę grać to może zrobię myszkę :P to tylko jedna pętla więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpc Opublikowano 17 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 to czekam na myszkę:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Może byś trochę pomyślał i sam to zrobił co ?? A nie wszystko gotowe na tacy byś chciał mieć podane... Trochę inwencji twórczej nie zaszkodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpc Opublikowano 17 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 ja zrobiłem moje menu z obsługą myszki a Marek.S nie ja chcę zobaczyć jak on to rozwiąże bo ja to tak jak mi przyszło do głowy to zrobiłem a teraz jestem ciekawy jak to się da zrobić lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi