Excaidium Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Jak zrobić żeby mogło być odtwarzanych jednocześnie kilka dźwięków typu wav ??? Bo teraz mam tak że następny dźwięk przerywa odtwarzanie poprzedniego ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Ustawić go jako 'normal sound'? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Excaidium Opublikowano 9 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Ustawić go jako 'normal sound'? Ja wczytuje ten dźwięk z zewnętrznego pliku a nie z executable , i jak dam kind = 0,1,2 to w ogóle ten dźwięk się nie uruchamia, tylko na kind = 3 działa ale wtedy przerywają się nawzajem ... Problem dalej do rozwiązania .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 kind ma być 0. upewnij się, że przed odtworzeniem nie zatrzymujesz dźwięków za pomocą sound_stop_all. przykładowy (działający) skrypt na załadowanie dźwięku GML a=sound_add("wav.wav",0,1); // załaduj dźwięk sound_play(a); // i go odtwórz</span> a jakby co, przemianowanie "kotek.mp3" na "kotek.wav" nie przekonwertuje go na wav. mam nadzieję, że to wiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Excaidium Opublikowano 9 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 kind ma być 0. upewnij się, że przed odtworzeniem nie zatrzymujesz dźwięków za pomocą sound_stop_all. przykładowy (działający) skrypt na załadowanie dźwięku GMLa=sound_add("wav.wav",0,1); // załaduj dźwięk sound_play(a); // i go odtwórz a jakby co, przemianowanie "kotek.mp3" na "kotek.wav" nie przekonwertuje go na wav. mam nadzieję, że to wiesz. Nie zatrzymuje dźwięku , a z 0 mi nie działa, tylko 3 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 jeśli to normalny wav, -MUSI- działać pod kind 0. odtwarzasz inne dźwięki normalnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Excaidium Opublikowano 9 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 jeśli to normalny wav, -MUSI- działać pod kind 0. odtwarzasz inne dźwięki normalnie? To chyba nie jset taki zwykły wav, w podsumowaniu pisze format dzwięku IMA ADPCM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 To chyba nie jset taki zwykły wav, w podsumowaniu pisze format dzwięku IMA ADPCM sample w formacie PCM działają normalnie. skonwertuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Excaidium Opublikowano 9 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 sample w formacie PCM działają normalnie. skonwertuj Ale czym, i dokładnie na jaki format ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolaran Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Ale czym, i dokładnie na jaki format ??? Taki format jaki napisał Jaklub czyli PCM Wystarczy w google wpisać PCM konwerter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi