Mcrash Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Ma ktoś poradniki opisane po polsku jak zrobić gre 3. CHodzi mi bijatyke zza pleców z modelami postaci 3d(walka mieczami konkretnie) I jakim programem najlepiej robić modele i animacje modeli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Ma ktoś poradniki opisane po polsku jak zrobić gre 3. pierw zrobić pierwszą, a potem drugą, trzecia gra będzie błahostką ;) CHodzi mi bijatyke zza pleców z modelami postaci 3d(walka mieczami konkretnie) przy tym utrzyma Cie tylko i wyłącznie anielska wytrwałość, mimo iż nie mierzysz zbyt wysoko taką gierką, to jednak szanse na ukończenie są małe, zwłaszcza gdy zauważysz że GM sie nie nadaje do zrealizowania Twoich ambicji :) I jakim programem najlepiej robić modele i animacje modeli blender (+ plugin do exportu do formatu GMa), sketchup (proste modele, dobre do map; +loader plików OBJ (choćby mój: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=12271)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mcrash Opublikowano 16 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 gre zrobiłem ale niepublikowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 oo, miło :) wyślij mi execa na PM bym chetnie zobaczyl co za gra, jesli mozesz oczywiscie ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 a ktoś poradniki opisane po polsku jak zrobić gre 3. gre zrobiłem ale niepublikowałem woot? ciekawe jak to możliwe że się pytasz a zrobiłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Wiesz, zwykle człowiek nie umiera po ukończeniu pierwszej gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HrabiaDrako Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Coś ode mnie bo sam jeszcze niedawno taki byłem..żal Jak zaczynasz przygodę z Game Makerem(z tego wynika twój post) to nie zaczynaj od Jakichś superprodukcji najpierw małe giery(bo tej nie zrobisz mogę się założyć),stopniowo coraz lepsze..doradzam na swoim przykładzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 opublikuj to co zrobiłeś, i jak to co stworzyłeś jest naprawdę dobre, to nie będziesz miał problemu z pomocą na forum. Ale jeżeli poprostu się nakręcasz na stworzenie gry 3D bez żadnego doświadczenia, to za daleko nie zajedziesz :) Zasada jest jedna - powoli do przodu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 z tego wynika twój post Chyba raczej "To wynika z twojego postu" :P Co do programu do modelowania to ja polecam 3D Max. Chociaż jest dość skomplikowany i dosyć drogi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Aby modelowac do prostych gierek to tylko Blender, prosty i darmowy : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 I ma pluginy do konwertowania na gml oraz u3d. Jednym słowem blender jest do gma najlepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi